KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Sebeterias Kalesinin sondaj kazısı başladı

Genç ilçesi girişinde bulunan ve tahminlere 7'nci yüzyıla ait olduğunu düşünülen Sebeterias Kalesinin gün yüzüne çıkartılması için sondaj kazısı başlatıldı.

Sebeterias Kalesinin sondaj kazısı başladı
17 AĞUSTOS 2022 ÇARŞAMBA 19:52
8
2999
1
AA aa

Elazığ Müze Müdürlüğü Başkanlığında Bingöl İl Kültür ve Turizm ile Genç Belediyesinin de destekleriyle, Genç ilçesi Murat nehri yanında bulunan Sebeterias Kalesinde sondaj kazısı başladı. 7'nci yüzyılda Urartu dönemine ait olduğu düşünülen Sebeterias Kalesinde başlatılan sondaj kazısında elde edilecek verilere göre, ilgili kurumlar yol haritası çizecek ve çalışmalar da ana kazıya geçilecek.

Sondaj kazı çalışmalarını inceleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, “Bingöl'de 100 tescilli taşınmaz eserimiz mevcut. Ancak bugüne kadar bir kazı dışında çok büyük arkeolojik kazılarımız yapılmadı. Burada başlattığımız çalışma da bir kazı yapılması için gerekli ön çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmayı Elazığ Müzesi, üniversite, müdürlüğümüz ve Genç Belediyesinin katkılarıyla hazırladık. Müzemizin arkeologları bir süre burada bir çalışma yapıp gerekli verileri toplayacaklar. Bir kazı yapılması için gerekli ortam ve veriler mevcut olursa ana kazımıza inşallah başlayacağız” dedi.

Kalenin turizme kazandırılmasının önemli olacağını belirten Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ise "Bingöl sınırları içerisinde ilçemiz hemen girişinde bulunan Sebeterias Kalesi'nde ilk defa kazı çalışmaları Elazığ Müze Müdürlüğü denetimde Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinesinde kazı çalışmaları başlamıştır. Bizim için çok önemli olan bu kalenin gün yüzüne çıkarılıp turizme kazandırılması, ilçemize ciddi bir değer katacaktır. İlçemize ve ilimize kazı çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94887)
19 Ağustos 2022 Cuma 08:28
süper haber ihtiyaç vardı. bu Bingöl'de açılan 6 veya 7. höyük olacak. memleketten çıkan bir sürü tarihi eser var, artık memlekete müze açılması gerekiyor. bütün eserler elazığda sergileniyor. Bingöl'e müze istiyoruz.
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın