KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Seçim bitti, sıra yeni anayasada

Memur-Sen Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, &';24. dönem TBMM seçimleri tamamlanmış, halkımız iradesini ortaya koymuştur. 12 Haziran milletvekilli seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Seçimde kazanan demokrasimiz ve ülkemiz olmuştur. Milletimiz tercihini yapmış, seçtiği vekillerini TBMM'ye göndermiş ve adaylık sürecinde verilen sözlerin tutulmasını beklemektedir. Bu sözlerin başında da sivil ve demokratik bir anayasa gelmektedir” dedi.

Seçim bitti, sıra yeni anayasada
27 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:43
0
1816
0
AA aa

Memur-Sen Konfederasyonu Bingöl İl Başkanlığı'na seçilen Mücahit Çelik, Cumartesi günü saat 09.00'da Öğretmenevi Yaylalı Konağı'nda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çelik'e, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı olan sendikaların başkanları ve Memur-Sen Konfederasyonu Bingöl Eski İl Başkanı Abdurrahman Ensari de eşlik etti.

 
MECLİS SORUNLARA ÇÖZÜM BULMALIDIR
 
Toplantı esnasında gazetecilere açıklama yapan Çelik, “12 Eylül Referandumunda 12 Eylül Anayasasının bazı maddelerinin değiştirilmesi için taraf olduğumuzda belli kesimlerce bunun eleştirildiğine şahit olduk ve bizi mağdur eden anayasa sizi de mağdur ediyor tezini savunduğumuz dönemlerde sesimize kulak vermeyenler de sivil bir anayasanın zorunlu olduğunu öğrendiler. Bir vesayet kurumu olan YSK daha önce referandumu 60 günden 120 güne uzatması, yabancı ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmalarını engellemeleri ve son olarak Diyarbakır milletvekili Hatip DİCLE ile ilgili tutarsız kararlarlar manzumesi sonucu ülkeyi sürüklediği kaos ortamı… Halkın yüzde 96'sına yakınının temsiliyetinin olduğu bu meclis, sorunlara en kısa sürede çözüm bulmalıdır. Memur-sen olarak, halkın iradesinin gölgelendiği bu süreçte sorunların çözüm merciinin TBMM olduğuna ve tüm partilerin seçim sürecinde verdikleri sivil anayasa sözlerini tutmalarını bekliyoruz” ifadeleri kullandı.
 
SİVİL ANAYASA İÇİN ANKET ÇALIŞMASI DÜZENLİYORUZ
 
Sivil anayasa için Memur-Sen olarak anket çalışması düzenlediklerini söyleyen Çelik, şunları kaydetti:
“Yeni, sivil, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa için, çalışıyoruz. Memur-Sen'in başlattığı çalışma hakkında da bilgi vermek istiyorum: Türkiye Geneli en az 50 bin kişi ile anket uygulaması yapacağız. Anayasada yapılacak değişikliklerle ilgili sorular yönelteceğiz. Anket çalışmamızı Haziran ayında bitirip, sonuçlara ilişkin değerlendirmemizi ise 12 Eylül'de düzenleyeceğimiz bir panelle açıklayacağız. Çıkan sonucu yeni seçilecek TBMM Başkanı ve siyasi partilere takdim edeceğiz. Ekim ayında ise uluslararası bir Anayasa Kongresi düzenleyeceğiz.”
 
SÖZLEŞMELİYE KADRO, MEMUR-SEN'İN BAŞARISI
 
“Sözleşmeli personelin kadroya alınması Memur-Sen'in bir başarısıdır” diyen Çelik, sözlerine şöyle devam etti:
“Memur-Sen olarak, en önemli taleplerimizden sözleşmeli personel uygulamasından vazgeçilmesi ve bütün sözleşmeli kamu çalışanlarının kadrolu hale getirilmesi olduğunu ifade ettik. Sözleşmeli personel sorununun ısrarlı takip ve mücadelelerimiz sonucu çözüldüğüne şahit olduk. 4. Olağan Genel Kurulumuza katılan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel başkanımız Ahmet GÜNDOĞDU'nun talebini olumlu karşılamış ve bunun için söz vermişti. Beklediğimiz müjdeli haber, 4 Haziran Cumartesi günü geldi. Kamudaki 4-B'liler, 4924 Sayılı Kanuna tabi olarak sözleşmeli çalışan personelle 5238 Sayılı Kanuna tabi sözleşmeli olarak çalışan aile hekimleri, Resmi Gazete'nin 4 Haziran 2011 tarihli mükerrer sayısında yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararname ile kadrolu oldu.”
 
4-C'LİLERİN DURUMU DÜZELTİLMELİ
4-C'lilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Çelik, “Bingöl'de FEDAŞ ve diğer kurumların özelleştirilmesi ile mağdur edilen 4-C'li personelin mevcut mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. 4-C'lilerin mali ve özlük haklarında uçurumun oluşmasını engellemek amacıyla kadroya geçiş, ücret artışı, aile yardımından faydalandırılmaları ve özlük haklarında kapsamlı değişiklik yapılması gibi seçenekler kullanılarak 4-C'li personelin durumu düzeltilmeli” diye konuştu.
 
ÇELİK'TEN ENSARİ ve AYBEK'E TEŞEKKÜR PLAKETİ
 
Memur-Sen'e bağlı iş kolları başkanlarının iradesiyle kendisine verilen başkanlık emanetini Allah'ın izniyle ve camiamın desteğiyle sürdüreceğini belirten Çelik, “Öncelikle konfederasyonumuza büyük emekleri geçen Bingöl eski İl başkanlarım Sayın Abdurrahman Ensari'ye ve Sayın Şaban Aybek'e huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hizmet yarışında onlarla başlayan yükseliş trendimiz devam edecek. Konfederasyonumuz, kuruluşunun 16. yılında 11 iş kolundan 7 sinde yetkiyi alarak toplam 515.413 üye ile en yakın rakibine 123 binin üzerinde açık ara fark ile toplu sözleşme masasına oturacak. İlimizde ise bütün iş kolunda da biz yetkiliyiz. Bu desteğini bizden esirgemeyen üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
Çelik, yaptığı konuşmasının ardından Abdurrahman Ensari'ye ve Şaban Aybek'e Memur-Sen Konfederasyonu Bingöl İl Başkanlığı'na yaptıkları çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın