KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Seçim gözlem raporu açıklandı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, 12 Haziran 2011 tarihli milletvekili genel seçimlerine dair gözlem raporunu açıkladı.

Seçim gözlem raporu açıklandı
23 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 09:11
0
2504
2
AA aa

İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, dün saat 16.00'da dernek binasında düzenlediği basın toplantısında 12 Haziran 2011 tarihli milletvekili genel seçimlerine dair gözlem raporunu açıkladı.

 
Milletvekili genel seçimleri öncesinde İHD Genel Merkezi'nin yazısı doğrultusunda şube üyelerinden oluşan seçim gözlem heyeti oluşturduklarını söyleyen İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, “İngiltere'den seçimi gözlemlemek için ilimize gelen İngiliz heyetle birlikte 10 Haziran 2011 tarihinde ortak bir basın açıklaması yaparak seçimleri gözlemleyeceğimizi kamuoyuna duyurduk. Seçim günü İngiliz heyetle birlikte gruplara ayrılarak Bingöl Merkez, Karlıova, Solhan, Genç, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde gözlemde bulunduk. Seçime dair gözlemlerimiz bölge bölge raporlaştırdık” dedi.
 
Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesini kınayan Aksoy, “Sayın Hatip Dicle'nin milletvekilliliğinin düşürülmesi durumlarının hapsini üst üste koyduğumuzda, Kürtler adına mücadele yürüten kişi ve yapılara karşı devlet kurumlarının bir bütün olarak ortak bir tavır içerisinde olduklarını göstermektedir. YSK'nın adaletten, vicdandan uzak olan son kararını kınıyoruz. Bu durumların hepsi sistem sorunudur, hepsinden devlet sorumludur. 12 Haziran seçimlerinde gözlem heyetimizin gözlemlerini ortak bir rapora dönüştürdük” şeklinde konuştu.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet as (@Misafir_5506)
23 Haziran 2011 Perşembe 15:43
Nihat efendi seçim günü seçimi gözleme görevlisi adı altıda adamlarını ve eğitim-sen'cileri sandıklarda insanların bağımsıza oy vermeleri için yönlendirmeye çalışıyordun. Seçim akşamıda Adliyede hanımını da yanına alarak İdris'in koruması gibi arkasına yapışmıştın.Ve sen tarafsız gözlemci oluyorsun.Ne kadar yalan konuşursan konuş bu halk sana değil gördüğüne inanır. Utanın utanın konuştuğunuz iki kelimeden bir tanesi yalan.Aslında çok şey yazacaktım ama senin gibi seviyesiz ve iki yüzlü birisinin seviyesine düşmemek için şimdilik susacağım.
yeşil bayraklı (@Misafir_5503)
23 Haziran 2011 Perşembe 13:35
siz sadece pkk lilere yapılan haksızlıkları ancak kınarsınız. peki ya pkk nın zulmettiği insanların haklarını neden aramıyorsunuz bir sefer bile olsun onları kınadınız mı büyük bir hayır. bir de ihd :(insan hakları derneği) olacaksınız bari ismini değiştirin de pkk nın haklarını koruma derneği yapın inanın bu daha adil olur.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
07.10.2026
19:03
Bingöl Barosu`nda yeni dönem resmen başladı
Bingöl Barosu'nda yeni dönem resmen başladı
Bingöl Barosu Başkanlığına seçilen Av. Turan Hişan, mazbatasını alarak görevine başladı. Devir teslim töreninin ardından yeni yönetim ilk toplantısını gerçekleştirirken, görev dağılımı da belli oldu.
07.10.2026
12:55
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle engelli bireylere yönelik özel bakım merkezlerinin açılış, personel, ödeme, denetim ve çalışma şartları yeniden düzenlendi. Düzenleme, Bingöl'deki özel bakım merkezlerini de ilgilendiriyor.
07.10.2026
12:43
Bingöl`de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul çevreleri, trafik güvenliği, giriş-çıkışlarda alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele başlıkları ele alındı.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın