KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Aralık 2025 Pazar
°C

Seçim gözlem raporu açıklandı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, 12 Haziran 2011 tarihli milletvekili genel seçimlerine dair gözlem raporunu açıkladı.

Seçim gözlem raporu açıklandı
23 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 09:11
0
2361
2
AA aa

İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, dün saat 16.00'da dernek binasında düzenlediği basın toplantısında 12 Haziran 2011 tarihli milletvekili genel seçimlerine dair gözlem raporunu açıkladı.

 
Milletvekili genel seçimleri öncesinde İHD Genel Merkezi'nin yazısı doğrultusunda şube üyelerinden oluşan seçim gözlem heyeti oluşturduklarını söyleyen İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, “İngiltere'den seçimi gözlemlemek için ilimize gelen İngiliz heyetle birlikte 10 Haziran 2011 tarihinde ortak bir basın açıklaması yaparak seçimleri gözlemleyeceğimizi kamuoyuna duyurduk. Seçim günü İngiliz heyetle birlikte gruplara ayrılarak Bingöl Merkez, Karlıova, Solhan, Genç, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde gözlemde bulunduk. Seçime dair gözlemlerimiz bölge bölge raporlaştırdık” dedi.
 
Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesini kınayan Aksoy, “Sayın Hatip Dicle'nin milletvekilliliğinin düşürülmesi durumlarının hapsini üst üste koyduğumuzda, Kürtler adına mücadele yürüten kişi ve yapılara karşı devlet kurumlarının bir bütün olarak ortak bir tavır içerisinde olduklarını göstermektedir. YSK'nın adaletten, vicdandan uzak olan son kararını kınıyoruz. Bu durumların hepsi sistem sorunudur, hepsinden devlet sorumludur. 12 Haziran seçimlerinde gözlem heyetimizin gözlemlerini ortak bir rapora dönüştürdük” şeklinde konuştu.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet as (@Misafir_5506)
23 Haziran 2011 Perşembe 15:43
Nihat efendi seçim günü seçimi gözleme görevlisi adı altıda adamlarını ve eğitim-sen'cileri sandıklarda insanların bağımsıza oy vermeleri için yönlendirmeye çalışıyordun. Seçim akşamıda Adliyede hanımını da yanına alarak İdris'in koruması gibi arkasına yapışmıştın.Ve sen tarafsız gözlemci oluyorsun.Ne kadar yalan konuşursan konuş bu halk sana değil gördüğüne inanır. Utanın utanın konuştuğunuz iki kelimeden bir tanesi yalan.Aslında çok şey yazacaktım ama senin gibi seviyesiz ve iki yüzlü birisinin seviyesine düşmemek için şimdilik susacağım.
yeşil bayraklı (@Misafir_5503)
23 Haziran 2011 Perşembe 13:35
siz sadece pkk lilere yapılan haksızlıkları ancak kınarsınız. peki ya pkk nın zulmettiği insanların haklarını neden aramıyorsunuz bir sefer bile olsun onları kınadınız mı büyük bir hayır. bir de ihd :(insan hakları derneği) olacaksınız bari ismini değiştirin de pkk nın haklarını koruma derneği yapın inanın bu daha adil olur.
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın