KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Seçim heyecanı başladı

Bütün Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de 12 Haziran 2011 Pazar günü sandık başına gidiyor.

Seçim heyecanı başladı
10 HAZİRAN 2011 CUMA 08:08
0
2045
0
AA aa

12 Haziran seçimlerine Bingöl'de 12 parti katılacak. Yapılacak 24. dönem milletvekili seçimlerinde 157 bin 984 seçmen, 768 sandıkta oy kullanacak. Kesinleşen YSK listeleriyle Bingöl'de 36'sı siyasi partilerden, biride de bağımsız olmak üzere toplam 37 aday yarışacak.

Seçime son iki gün kalması ile birlikte partiler ziyaretlerini sıklaştırdı. Adaylar, halka projelerini anlatıp destek istiyor.
Seçim çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan Seçim Koordinasyon Merkezleri bu günlerde hareketli günler yaşıyor. Seçime son iki gün kala Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çalışmalar da yoğunlaştı. Adaylar destek turları için Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelmeye başlarken esnaf ziyaretleri bu sıralar sıklaşmaya başladı.
Merkez de 85 bin361, Genç'te 22 bin378, Solhan'da 19 bin390, Karlıova'da 17bin842, Adaklı'da 6 bin272, Kiğı'da 3 bin553, Yedisu'da 2 bin 044, Yayladere'de bin 144 olmak üzere Bingöl genelinde 157 bin 984 seçmen oy kullanacak
12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde ilçelerden en fazla seçmen sayısı Genç İlçesi olurken Yayladere en az seçmeni bulunan ilçemiz oldu.
12 Haziran 2011 milletvekilliği seçimlerinde Bingöl'de 07.00-16.00 saatlerinde oy kullanılacak.
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre bundan sonraki süreç şöyle işleyecek:
10 Haziran Cuma: Kesinleştirilen tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen listelerinin çoğaltılma işlemi tamamlanacak.
11 Haziran Cumartesi: Seçim propagandasının sonu (saat: 18.00)
12 Haziran Pazar: Oy verme günü ve seçim yasaklarının sona ermesi (saat: 24.00)
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.03.2026
22:25
Bingöl`de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Bingöl'de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Elektrikçi, tesisatçı, servis, kurs, emlak, iş ilanı, kampanya ve benzeri birçok kategori uygulama içinde yer alırken, kullanıcılar aradıkları hizmete kolayca ulaşabiliyor.
31.03.2026
21:54
Bingöl`de Yükümlülere Destek
Bingöl'de Yükümlülere Destek
Bingöl'de denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalanırken, özel sektör desteğiyle giyim yardımı da yapıldı.
31.03.2026
21:40
Trafik Kazalarında Yeni Dönem: Eksper Otomatik Atanacak, Ek Ücret Alınmayacak
Trafik Kazalarında Yeni Dönem: Eksper Otomatik Atanacak, Ek Ücret Alınmayacak
Türkiye genelinde trafik kazalarına ilişkin yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. Eksper atamaları artık otomatik yapılacak, vatandaşlardan ek ücret ve komisyon alınmayacak.
31.03.2026
21:23
Bingöl`de su ürünleri av yasağı başlıyor
Bingöl'de su ürünleri av yasağı başlıyor
Bingöl genelindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı 1 Nisan itibarıyla başlıyor. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacak.
31.03.2026
20:36
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Bingöl'de Vali Cahit Çelik, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek talepleri dinledi. Toplantıda köy yolları ve asfalt plenti kapasitesinin artırılması öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
31.03.2026
19:09
Karlıova`da 230 TOKİ Konutu İçin Kura Çekildi
Karlıova'da 230 TOKİ Konutu İçin Kura Çekildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde depremzedeler için inşa edilen 230 TOKİ konutunun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın