KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Seçim heyecanı başladı

Bütün Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de 12 Haziran 2011 Pazar günü sandık başına gidiyor.

Seçim heyecanı başladı
10 HAZİRAN 2011 CUMA 08:08
0
2081
0
AA aa

12 Haziran seçimlerine Bingöl'de 12 parti katılacak. Yapılacak 24. dönem milletvekili seçimlerinde 157 bin 984 seçmen, 768 sandıkta oy kullanacak. Kesinleşen YSK listeleriyle Bingöl'de 36'sı siyasi partilerden, biride de bağımsız olmak üzere toplam 37 aday yarışacak.

Seçime son iki gün kalması ile birlikte partiler ziyaretlerini sıklaştırdı. Adaylar, halka projelerini anlatıp destek istiyor.
Seçim çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan Seçim Koordinasyon Merkezleri bu günlerde hareketli günler yaşıyor. Seçime son iki gün kala Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çalışmalar da yoğunlaştı. Adaylar destek turları için Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelmeye başlarken esnaf ziyaretleri bu sıralar sıklaşmaya başladı.
Merkez de 85 bin361, Genç'te 22 bin378, Solhan'da 19 bin390, Karlıova'da 17bin842, Adaklı'da 6 bin272, Kiğı'da 3 bin553, Yedisu'da 2 bin 044, Yayladere'de bin 144 olmak üzere Bingöl genelinde 157 bin 984 seçmen oy kullanacak
12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde ilçelerden en fazla seçmen sayısı Genç İlçesi olurken Yayladere en az seçmeni bulunan ilçemiz oldu.
12 Haziran 2011 milletvekilliği seçimlerinde Bingöl'de 07.00-16.00 saatlerinde oy kullanılacak.
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre bundan sonraki süreç şöyle işleyecek:
10 Haziran Cuma: Kesinleştirilen tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen listelerinin çoğaltılma işlemi tamamlanacak.
11 Haziran Cumartesi: Seçim propagandasının sonu (saat: 18.00)
12 Haziran Pazar: Oy verme günü ve seçim yasaklarının sona ermesi (saat: 24.00)
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın