KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ocak 2026 Salı
°C

Seçim olsa hangi parti kaç oy alır?

Sonar'ın "Bu Pazar seçim olsa" anketinden, olası bir seçimde TBMM'ye dört partinin girebileceği sonucu çıktı. Ankete göre AK Parti'de büyük düşüş var. İşte sonuçlar:

Seçim olsa hangi parti kaç oy alır?
14 EYLÜL 2006 PERŞEMBE 09:59
0
1419
0
AA aa
Ankete göre, AKP 3 Kasım seçimlerine göre yaklaşık yüzde 11 oranında oy kaybederken, CHP'nin kaybı ise yaklaşık yüzde 1 oldu. DYP ve MHP ise barajı geçerek Meclis'te temsil hakkı kazandı.

Sonar Araştırma Şirketi Eylül ayı başında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Denizli Edirne, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Mersin, Samsun ve Trabzon il merkezi sınırlarında yer alan, farklı sosyo–ekonomik ve sosyo–demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve ilçe/belde kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 1.851 kişi ile görüşerek bir anket yaptı. Ankete katılanlara "Bu Pazar günü bir Genel Seçim yapılsa oyunuzu hangi partiye vereceğinizi söyler misiniz?" sorusu yöneltilirken, alınan yanıtlar olası bir seçim sonrasında TBMM'ye dört partinin gireceği sonucunu ortaya koydu. Buna göre AKP ve CHP'nin yanı sıra yeni dönemde DYP ve MHP'de parlamentoda sandalye kazanıyor.

Araştırma sonucuna göre AKP, birinci parti olma özelliğini korurken, son seçime göre yüzde 11 oranında oy kaybetti. Son seçime göre CHP'nin oy kaybı yaklaşık yüzde 1 düzeyinde olurken, DYP ve MHP ise yüzde 10'luk seçim barajını geçerek Meclis'te temsil hakkı kazandı.

Sonar'ın anketinin sonuçları ise şöyle:

"AKP: Yüzde 23.28, CHP: Yüzde 18.33, DYP: Yüzde 11.95, MHP: Yüzde 11.15, DSP: Yüzde 6.56, Anavatan: Yüzde 5.76, Genç Parti: Yüzde 4.58, DTP: Yüzde 4.02, SHP: Yüzde 2.72, Diğer: Yüzde 2.91, Kararsızlar: yüzde 8.73"

Sonar'ın anketine göre kararsızlar orantısal olarak dağıtıldığında ise şu sonuçlar çıkıyor:

"AKP: Yüzde 25.51, CHP: Yüzde 20.08, DYP: Yüzde 13.09, MHP: Yüzde 12.21, DSP: Yüzde 7.19, Anavatan: Yüzde 6.31, Genç Parti: Yüzde 5.02, DTP: Yüzde 4.41, SHP: Yüzde 2.99, Diğer: Yüzde 3.19"




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın