KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Seçim sonrası başlıyor

Bingöl-Genç arasındaki bağlantı yolu ile mezarlık bölgesindeki çevre yolu bağlantılarının yapılmasının ardından mevcut köprü yıkılacak. Çalışmaların seçim sonrası başlatılması planlanıyor.

Seçim sonrası başlıyor
07 NİSAN 2015 SALI 16:30
0
3666
0
AA aa

Trafik kazalarının sıkça yaşandığı, özellikle kış aylarında sürücülerin büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığı ve tüm olumsuzluklar nedeniyle Bingöl halkının en önemli talep ve beklentileri arasında yer alan “Çapakçur Köprüsünün Yenilenmesi” işi de gerçek oluyor.

İLGİLİ FİRMAYA YER TESLİMİ YAPILDI
15 Aralık 2014 günü Karayolları Genel Müdürlüğü'nde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulüyle yapılan ihaleye 21 firma iştirak etmiş, yaklaşık maliyeti 43 milyon 742 bin 540 TL olan ihalede verilen teklifleri incelemeye alan ihale komisyonu, puanlama esaslarına göre ihaleyi karara bağladı. İhaleyi, 23 Milyon 400 Bin TL ile Ziver İnşaat kazandı. Firmaya yer teslimi yapıldığı ve sözleşme imzalandığı bildirildi. Köprü yapım işi, yer tesliminden itibaren 750 takvim gününde tamamlanacak.

ÇALIŞMALAR SEÇİM SONRASI BAŞLAYACAK
Çapakçur Köprüsü'nün yıkılıp yeniden yapılabilmesi için Saray Mahallesi'nin hemen alt kısmındaki kavşaktan Genç yoluna uzanan ve Kuzey-Güney bağlantısını sağlayan çevre yolu ile Asri mezarlık önünde yapılması planlanan altgeçidin tamamlanması gerekiyor. Bingöl-Genç bağlantı yolu tamamlandıktan sonra asri mezarlık önünde refüj açılarak da köprü yapımına başlanabileceği belirtiliyor.

Çevre yolu bağlantı çalışmaların Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması ve akabinde mevcut köprünün tümüyle yıkılarak inşa faaliyetlerine başlanmasının hedeflendiğini kaydeden Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri; “Bağlantı yollarının tamamlanması önceliğimizdir. Tabi ki hava koşulları da önemli! Yağışlar, çalışmaların seyrini belirleyecek. Ayrıca bu süreçte seçim de var. Trafik güvenliği açısında da bakıldığında seçim sonrası çalışmalara başlamak daha sağlıklı olacak. Bağlantılar sağlandıktan sonra köprü tümüyle yıkılacak. Çünkü kazık sistem olduğu için komple yıkılması gerekiyor. Böyle bir durumda öncelikli tedbirleri almamız elzemdir. Aksi taktirde vatandaşlarımız da sıkıntı yaşayabilir. Hedefimiz, sorunsuz bir şekilde çalışmaları tamamlamak” dediler.

VİYADÜK STANDARDINDA OLACAK
Bingöl'ün iki yakasını bağlayan, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift geliş gidişli (4 şeritli), iki yaya geçitli, İniş-çıkış eğimleri yüzde 8'den yüzde 1,5'a düşürülmüş, belirli aralıklarla çelik kolon ve çelik halatlarla estetik görünüm kazandırılmış modern, viyadük standartlarında bir köprü yapılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın