KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Seçim sonrası vize mesaisi artıyor

Seçim sonrası vize mesaisi artıyor
21 MAYIS 2019 SALI 19:21
2
3549
0
AA aa

Türkiye-AB ilişkilerini kilitleyen ve vize serbestisi konusunda en önemli başlıklardan biri olan ‘terörün tanımı' konusunda Türkiye bazı esnekliklere gidebileceği belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan ‘Reform Eylem Grubu' toplantısında da Terörle Mücadele Kanununda (TMK) yapılacak değişikliklerin gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda bu konuda AB yetkilileri ile yapılan görüşmeler hakkında da bilgi verildiği belirtildi. AB'nin toplu gösterilerde puşi veya maske takanlara verilen cezanın Terörle Mücadele Kanununda değil, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre değerlendirilmesini istediği ifade edildi. Reform eylem grubunun toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, böyle bir değişikliğin infaz süreleri açısından sıkıntıya neden olacağını dile getirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sıcak bakmadığı ancak, ‘Üzerinde bir çalışın. Sonra değerlendirelim' dediği TMK'da ‘Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerini gizlemek amacıyla yüzünü tamamen veya kısmen kapatanların 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması' öngörülüyor. Bu düzenlemenin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre değerlendirilmesi halinde, ceza sürelerinde alt sınır 6 ay, üst sınır ise 3 yıl olacak. 

ADIM ADIM İLERLENECEK

 Edinilen bilgilere göre AB'nin vize serbestisi için Türkiye'den istediği kişisel verilerin korunmasına yönelik bazı değişiklikler konusunda ilerleme sağlandı. AB, kişisel verilerin işlenmesinin sadece kamu güvenliğini gerektiren hallerle sınırlı kalmasını istemişti. Türkiye ise bu konuda, hem FETÖ darbesi hem de terörle mücadele nedeniyle bazı istisnanlar sağlanmasını gündeme getirmişti. AB yetkilileri ile Türkiye arasında yapılan görüşmelerde kişisel verilerin işlenmesine ilişkin belli bir noktaya gelindiği, yıl sonuna kadar bu konuda adım atılacağı öğrenildi. Türkiye'nin diğer kriterlerle ilgili ise adım adım gitme görüşünü benimsediği, önce kişisel verilerle ilgili adım atılacağı, sonrasında diğer başlıklar üzerinde çalışma yapacağı belirtiliyor.
 
SİYASİ ETİK YASASI

Reform eylem grubu toplantısında Siyasetin Finansmanı ve Siyasi Etik Kanununu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu ve seçimler nedeniyle ‘kadük' hale gelen düzenleme üzerinde yeniden çalışılma yapılması talimatını verdi.
Türkiye'nin vize serbestisine ilişkin atacağı adımların, Avrupa Parlamentosundaki seçimlerin de etkisiyle, kısa bir zaman diliminde gündeme gelmesi beklenmiyor. Türkiye ile ilgili değerlendirmenin yıl sonuna doğru yapılabileceği ifade ediliyor.

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU GÜNDEMDE

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta evvel Külliye'de düzenlenen Reform Eylem Grubu Toplantısı'na başkanlık yapmıştı. Toplantıda, Terörle Mücadele Kanununda (TMK) yapılacak değişikliklerin gündeme geldiği öğrenildi

72 kriterden 66'sı tamam

Türkiye bugüne kadar, AB'nin vize serbestisi için öne sürdüğü 72 kriterden 66'sını yerine getirmiş durumda. Kalan 6 kriter ise ‘Kişisel verilerin korunması, terörle mücadele kanununda değişiklik, biyometrik pasaport, siyasi etik yasası, Europol ile anlaşma, geri kabul anlaşması' başlıklarında sıralanıyor.


TÜRKİYE GAZETESİ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın