KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Seçim sonrası vize mesaisi artıyor

Seçim sonrası vize mesaisi artıyor
21 MAYIS 2019 SALI 19:21
2
3291
0
AA aa

Türkiye-AB ilişkilerini kilitleyen ve vize serbestisi konusunda en önemli başlıklardan biri olan ‘terörün tanımı' konusunda Türkiye bazı esnekliklere gidebileceği belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan ‘Reform Eylem Grubu' toplantısında da Terörle Mücadele Kanununda (TMK) yapılacak değişikliklerin gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda bu konuda AB yetkilileri ile yapılan görüşmeler hakkında da bilgi verildiği belirtildi. AB'nin toplu gösterilerde puşi veya maske takanlara verilen cezanın Terörle Mücadele Kanununda değil, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre değerlendirilmesini istediği ifade edildi. Reform eylem grubunun toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, böyle bir değişikliğin infaz süreleri açısından sıkıntıya neden olacağını dile getirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sıcak bakmadığı ancak, ‘Üzerinde bir çalışın. Sonra değerlendirelim' dediği TMK'da ‘Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerini gizlemek amacıyla yüzünü tamamen veya kısmen kapatanların 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması' öngörülüyor. Bu düzenlemenin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre değerlendirilmesi halinde, ceza sürelerinde alt sınır 6 ay, üst sınır ise 3 yıl olacak. 

ADIM ADIM İLERLENECEK

 Edinilen bilgilere göre AB'nin vize serbestisi için Türkiye'den istediği kişisel verilerin korunmasına yönelik bazı değişiklikler konusunda ilerleme sağlandı. AB, kişisel verilerin işlenmesinin sadece kamu güvenliğini gerektiren hallerle sınırlı kalmasını istemişti. Türkiye ise bu konuda, hem FETÖ darbesi hem de terörle mücadele nedeniyle bazı istisnanlar sağlanmasını gündeme getirmişti. AB yetkilileri ile Türkiye arasında yapılan görüşmelerde kişisel verilerin işlenmesine ilişkin belli bir noktaya gelindiği, yıl sonuna kadar bu konuda adım atılacağı öğrenildi. Türkiye'nin diğer kriterlerle ilgili ise adım adım gitme görüşünü benimsediği, önce kişisel verilerle ilgili adım atılacağı, sonrasında diğer başlıklar üzerinde çalışma yapacağı belirtiliyor.
 
SİYASİ ETİK YASASI

Reform eylem grubu toplantısında Siyasetin Finansmanı ve Siyasi Etik Kanununu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu ve seçimler nedeniyle ‘kadük' hale gelen düzenleme üzerinde yeniden çalışılma yapılması talimatını verdi.
Türkiye'nin vize serbestisine ilişkin atacağı adımların, Avrupa Parlamentosundaki seçimlerin de etkisiyle, kısa bir zaman diliminde gündeme gelmesi beklenmiyor. Türkiye ile ilgili değerlendirmenin yıl sonuna doğru yapılabileceği ifade ediliyor.

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU GÜNDEMDE

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta evvel Külliye'de düzenlenen Reform Eylem Grubu Toplantısı'na başkanlık yapmıştı. Toplantıda, Terörle Mücadele Kanununda (TMK) yapılacak değişikliklerin gündeme geldiği öğrenildi

72 kriterden 66'sı tamam

Türkiye bugüne kadar, AB'nin vize serbestisi için öne sürdüğü 72 kriterden 66'sını yerine getirmiş durumda. Kalan 6 kriter ise ‘Kişisel verilerin korunması, terörle mücadele kanununda değişiklik, biyometrik pasaport, siyasi etik yasası, Europol ile anlaşma, geri kabul anlaşması' başlıklarında sıralanıyor.


TÜRKİYE GAZETESİ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl`de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın