KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Seçimde gözlem yapacaklar

Seçim İzleme Platformu, 12 Haziran seçimlerinde bağımsız gözlem yapacağını açıkladı. Platform, tüm halkı eşitlik gözlemcisi olmaya ve seçimler sürecinde eşitsizlik yaratan tüm uygulamalarla ilgili bilgileri telefon ve/veya mail aracılığı ile paylaşmaya çağırıyor.

Seçimde gözlem yapacaklar
09 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 08:28
0
2186
0
AA aa

Seçim İzleme Platformu'nun konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “Sivil Toplum Örgütleri olarak 12 Haziran seçimlerini izliyoruz. Seçim gözlemi, bir ülkede, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının geliştirilmesine destek vermek amaçlı olarak seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi, tüm yurttaşların seçme ve seçilme haklarından azami düzeyde yararlanabilmesi için yürütülen bağımsız gözlemleme ve raporlama sürecini kapsar. Dünyanın birçok ülkesinde seçimler, sivil toplum örgütleri tarafından izlenmektedir ve seçim sürecinin bağımsız gözlemi hukuksal güvence altındadır. Demokratik seçimlerin, sadece güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla değil, seçme ve seçilme hakkının kullanılmasına eşit erişimin sağlanabildiği bir ortamla mümkün olabileceğini savunuyoruz. Demokratik bir toplumun yaratılması, adil ve herkes için eşit fırsatlar içeren seçimler ile olanaklıdır. Seçim sonuçlarının yegane sorgulama/meşruiyet temeli de seçim sürecinin toplumun tüm farklı kesimlerinin etkin katılımını sağlamaya yönelik düzenlemeler, yöntemler ve araçlarla yürütülmesinde saklıdır. Bu nedenle; biz aşağıda imzası bulunan sivil toplum örgütleri; kadınlar, engelliler, etnik kökeni, dini inancı, anadili ve cinsel kimliği farklı olanlar, zorla yerinden edilenler ile okuma yazma bilmeyenlerin seçme haklarını kullanma koşullarını belirlemek açısından 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde seçim günü oy verme kabinlerine girmeden, demokratik gözetim hakkımızı kullanarak, bağımsız gözlem yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Seçim izleme çalışmamızın herhangi bir parti ya da adayla hiçbir ilişkisi yoktur. Bağımsız seçim izleme çalışması Türkiye'nin farklı bölgelerinde, farklı tematik alanlarda çalışan sivil toplum örgütleri ve aktivistlerle birlikte yürütülmektedir. Buradan tüm yurttaşlarımızı eşitlik gözlemcisi olmaya ve seçimler sürecinde eşitsizlik yaratan tüm uygulamalarla ilgili bilgileri telefon ve/veya mail aracılığı ile bizimle paylaşmaya çağırıyoruz.”

 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın