KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Seçkin: çözüm ekonomide

AK Parti'nin seçimlerde Doğu illerinde büyük bir oy patlaması yaşamasının asıl nedeninin Teşvik Yasası'yla bölgeye ulaşan yeni yatırımlar ve iş imkânlarının olduğu belirtiliyor. BTSO başkanı Seçkin: “Doğu ve Günoyduğu Anadolu illerinde ekonomi çok önemli” dedi

Seçkin: çözüm ekonomide
25 TEMMUZ 2007 ÇARŞAMBA 11:14
0
912
0
AA aa
AK Parti'nin geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel seçimlerden galip gelmesinin ardında siyasi ve ekonomik pek çok sebep olduğu kesin. Ancak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 3-4 kata varan oy patlamasını sadece siyasi sonuçlara bağlamak mümkün değil. Görüşlerini aldığımız bölge illerinin ticaret ve sanayi odaları başkanları, Ak Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinde bölge illerinde ezici bir üstünlük sağlamasını, bölge illerinin teşvik yasası kapsamına alınması sonrasında artan yatırımlar ve iş imkanları ile tarımsal desteklere bağlıyor.
Adıyaman'da 2002'de yüzde 41,42 alan AK Parti, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde oy oranını yüzde 65'e çıkardı. AK Parti'nin en büyük oy patlamalarından biri de Ağrı'da yaşandı. 2002 seçimlerinde yüzde 17,70 oy alan AK Parti, 22 Temmuz'da oy oranını yaklaşık 3.5 kat arttırarak yüzde 63,3'e yükseltti. AK Parti Ardahan'da da oylarını yüzde 11,76'dan yüzde 40,5'e çıkardı.
EN FAZLA OY BİNGÖL'DEN
AK Parti, bu seçimlerde yüzde 71,5 ile Türkiye genelinde de en yüksek oy oranına ulaştığı Bingöl'de 2002 seçimlerinden çıkardığı oy oranı yüzde yüzde 31,33 olmuştu. Teşvik kapsamına sonradan alınan Diyarbakır'da da AK Parti'nin oyları yüzde 15,96'dan yüzde 41,2'ye yükseldiği gözleniyor.
4 KATIN ÜZERİNDE ARTIŞ
AK Parti'nin Güneydoğu'da oransal olarak en fazla oy artışı yakaladığı iller ise Hakkari ve Iğdır. Ak Parti bir önceki seçimde yüzde 6,8 ve 6,8 oy aldığı her iki ilde de oylarını 4 katın üzerinde artırmayı başardı. AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'da Teşvik Yasası kapsamındaki 20 ilin yarısında, Türkiye geneli oy oranı olan yüzde 46,7'nin üzerinde oy çıkarması dikkat çekti. AK Parti'nin bu bölgede yüzde 40'ın altında oy aldığı il sayısı sadece 3.
ÇÖZÜM EKONOMİDE
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Burhan Seçkin:
Bölgenin kalkınması için çok mücadele edildi. Hepsi birden olacak diye birşey yok. Ama programlarına bunu aldılar. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde herşey çok daha güzel olacak. Doğu ve Günoyduğu Anadolu illerinde ekonomi çok önemli. Ekonomik sorunlar çözülürse pek çok şeyin çözüleceğine inanıyorum.
 

Bingolonline / Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın