KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Seçmeli derste son gün

Seçmeli ders programı kapsamında İlköğretim düzeyindeki öğrenciler için belirlenen tarih bugün sona eriyor. Velilere yönelik son çağrıları yapılırken, iyi bir gençliğin yetişmesi için seçmeli derslerin fırsat olduğu vurgulanıyor.

Seçmeli derste son gün
18 ŞUBAT 2016 PERŞEMBE 23:28
0
1623
0
AA aa

 Aralarında Kur'an-ı Kerim, Hz Muhammed'in hayatı, Temel Dini Bilgiler'in yanı sıra Yaşayan Diller ve Lehceler (Kurmanci, Zazaki, Lazca, Gürcüce, Abazaca) Yabancı Diller (İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca) gibi birçok seçmeli ders için tercih süresi için son güne girildi.

“AHLAKİ DEĞERLERİMİZİ ÖN PLANDA TUTMALIYIZ”

Eğitimci ve Rehber Öğretmen Hasan Yılmaz, seçmeli ders için son güne girildiğini belirterek, öğrenci ve ailelerine önemli uyarılarda bulundu.

 “Her insanın bir dönüm noktası olduğu gibi öğrencilerinde dönüm noktalarından biride seçmeli derslerdir” diyen Yılmaz, “Öğrenci kardeşlerimiz seçmeli derslerini seçerken, mutlaka özgür iradelerini kullanarak seçmeleri gerekiyor. Tabi ki ders seçerken, önemli olan kriterler,  Ahlaki değerlerimizi ön plana alarak, toplumsal sorunları düşünerek, mantıksal çıkarımlar yapmaları gerekir” dedi.

Yılmaz, “Hayatta yaşadığımız bazı olumsuzluklar, misal olarak, matematik, İngilizce ve benzeri durumlar bunlar telafi edilebilirler şeylerdir. Fakat bunlardan daha tehlikeli olan şey nedir? O da değersizliktir. Bizler ebeveyneler olarak çocuklarımıza belki para, harçlık ve kitap almış, vermiş olabiliriz. Bu gibi konularda ilgilenmiş olabiliriz. Fakat bizlerin ve onların uğrunda var olduğumuz manevi değerleri vermediğimiz için mutlaka bu konuda sorunlar büyüyecek toplumsal hale gelecektir. Bizler bu nesli ve gençliği güzel, faydalı yetiştirmek istiyorsak, mutlaka ahlaki değerleri ön planda tutmalıyız. Çocuklarımızı ve öğrencilerimiz yetiştirmeliyiz, aksi takdirde yetişen bu nesil moğolvari bir kültürle yetişen bir genlik olacaktır. Bu durumda geleceğe umut veren bir tablo görünmeyecektir” ifadelerini kullandı.  

“ELİNDEN VE DİLİN HERKESİN EMİN OLDUĞU BİR GENÇLİK YETİŞMESİNİ ARZULUYORUZ.”

“Bizim özlemini duyduğumuz bir nesil Efendimiz Hz Muhammed(A.S) buyurdu gibi, ‘Elinden ve dilin herkesin emin olduğu' bir gençlik yetişmesini arzuluyoruz” diyen Yılmaz daha son olarak şunları kaydetti: “Dolayısıyla derslerimizi seçerken ahlaki değerleri öncelememiz lazım. Onun için Rabbimiz bizlerin hem dünya ve hem de ahiret saadetini kazanmaya yönelik gönderdiği buyruğu Kur'an-ı Kerim ve akabinde Hz Muhammed'in (s.a.v) hayatını içeren Siyer-i Nebi derslerini seçmelerini öğrencilerimize tavsiye ediyoruz. Sonrasında ana dilimizi daha iyi öğrenip konuşmak için onu da seçmede fayda vardır. Bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, böyle isabetli bir ders seçiminde bulunduğumuzda önümüzdeki süreç daha sağlıklı bir şekilde faydamıza olacağını düşünüyorum. Çünkü bunlar olmazsa olmazlarımızdandır. En temel hakkımızdır, toplumun ıslahı için en güzel ahlaki ve manevi değerlerdir.” (İLKHA) 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj; `Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!`
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın