KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Seçmen listeleri tekrar askıda

Seçmen listeleri  tekrar askıya çıktı.  Listeler Ocak ayı sonuna kadar askıda kalacak.

Seçmen listeleri tekrar askıda
07 OCAK 2009 ÇARŞAMBA 11:33
0
1451
0
AA aa
29 Mart 2009'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kesinleşen seçmen listeleri, 5 Ocak 2009 Pazartesi günü askıya çıktı  ve 30 Ocak 2009 Cuma günü saat 17.00'a kadar askıda kalacak.
Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şehmus Akçakaya imzası ile yapılan açıklamada,  özellikle seçmen olan vatandaşların kendi isimlerinin askı listesinde olup olmadığına, isimleri askı listesinde yoksa mevcut sorunun çökümüyle ilgili belirlenen kurumlara başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi. Açıklamada,  29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri ile Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimlerinde, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda 05 Ocak 2009–30 Ocak 2009 tarihleri arasında Muhtarlık Bölgesi Askı Listesi tüm muhtarlıklarda askıya çıkarıldığı belirtildi.
Açıklamada; “Güncelleştirilmek amacıyla askıya çıkartılan muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi olmayanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olupta sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelen, öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik olanlar, Olay bilgisi değişen (Vatandaşlık bilgisi gibi) vatandaşlar,  adres kayıt sistemine dâhil olunabilmesi için nüfus müdürlüklerine başvurarak,  alacakları resmi nitelikteki belge ile askı yeri görevlisine veya ilçe seçim kurulu başkanlığına müracaat edebilecekler” denildi.
Listeye yazılmayacak olanlar
Kısıtlı kamu hizmetinden yasaklı olanların, MERNİS kayıtlarında TC kimlik numarası olup da, seçmen niteliğine sahip olmakla birlikte MERNİS Adres Kayıt Siteminde (AKS) bulunmayanların, silah altında bulunan erlerin ve askeri öğrencilerin, izinli olmaları durumunda bile muhtarlık bölgesi askı listelerine yazılmayacakları belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın