KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2025 Cuma
°C

Seçmen sayısı 42 milyon 533 bin

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 Temmuz seçimlerinde oy kullanabilir durumda olan seçmen sayısını 42 milyon 533 bin 41 olarak tespit etti.

Seçmen sayısı 42 milyon 533 bin
30 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA 17:47
0
1248
0
AA aa
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 Temmuz seçimlerinde oy kullanabilir durumda olan seçmen sayısını 42 milyon 533 bin 41 olarak tespit etti. Alınan bilgiye göre, sandık seçmen listelerinin askıdan indirilmesinin ardından 22 Temmuzda oy kullanacak seçmen sayısı belirlendi. Buna göre, 22 Temmuz seçimlerinde 42 milyon 533 bin 41 kişi sandık başına gidecek.

Bu sayının içinde TC Kimlik Numarası tespit edilemeyen yaklaşık 1,5 milyon kişinin de bulunduğu öğrenildi. Bu seçmenlerde seçimlerde oy kullanabilecekler. YSK'nın verilerine göre, 2002 milletvekili genel seçiminde 41 milyon 291 bin 568, 2004'te yapılan yerel seçimlerde ise 43 milyon 552 bin 931 kayıtlı seçmen bulunuyordu. YSK, seçmen listelerini daha sağlıklı hale getirmek amacıyla, seçmen kayıtlarını TC Kimlik Numarasına dayalı olarak bilgisayar ortamına aktarmıştı.

Daha önceki yıllarda ölenlerin kayıtlarının düşülmemesinin yanı sıra yer değiştirmelerde eski kaydın silinmemesi gibi nedenlerle listelerde mükerrerliklere rastlandığını belirten yetkililer, yeni kayıt sistemiyle bütün bunların ortadan kaldırıldığını, seçmenlere ait son bilgilerin sağlıklı olarak kayıtlarda yer aldığını kaydettiler.

Anasayfa için tıklayınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın