KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Seferber oldular!

150'den fazla Silikozis hastası bulunan ve kar yağışı nedeniyle kapanan Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyü yolu gece yarısına kadar süren çalışmayla açıldı.

Seferber oldular!
27 ARALIK 2018 PERÅžEMBE 19:50
0
2442
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine son yılların en çok kar yağışı gerçekleÅŸmeye baÅŸladı. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde 30 santim olan kar, yüksek noktalarda yarım metreyi geçti. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde belediyeye baÄŸlı ekipler yollarda iÅŸ makineleri ile çalışma yaptı.  

Kot taÅŸlama veya kot kumlama nedeniyle 150'den fazla "Silikozis" ve 10 organ yetmezliÄŸi nedeniyle diyalize giren hastanın bulunduÄŸu Karlıova ilçesine baÄŸlı TaÅŸlıçay köyü yolu da yoÄŸun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ä°l Özel Ä°daresine baÄŸlı ekipler ilçede bulunan 20'den fazla köy yolunu açmak için çalışma baÅŸlattı. TaÅŸlıçay köy yoluna öncelik veren ekipler, gece ve gündüz çalışarak kar temizleme çalışması yapıp, yolu açarken, tekrar kapanmaması için de sürekli çalışma yaptı.

Karlıova'da 20 köyün kar nedeniyle yolunun kapalı olduÄŸunu belirten Ä°lçe Ä°l Özel Ä°daresi Müdürü Bayram Sünbül, "Bazı köylerde hastalarımız olduÄŸu için onlara ulaÅŸtık. TaÅŸlıçay köy yoluna gidiyoruz. Silikozis ve diyalize giren hastalar mevcut. Bu yolun sürekli açık tutulması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Diyalize giren hastalardan Vedat Agün, görevlilerin sürekli yollarını açık tuttuÄŸunu söyleyerek, ilgilerinden dolayı teÅŸekkür etti. VatandaÅŸlar da kar yağışının bereket olduÄŸunu belirtirken, ekiplerin de çalışmalarını gördüklerini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
07.05.2024
13:23
Kaymakam Güzel:
Kaymakam Güzel: 'Kapımız esnafımıza her zaman açık'
Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçedeki esnafı ziyaret ederek taleplerini dinledi.
07.05.2024
13:22
Keçiye özendi, mahsur kaldı!
Keçiye özendi, mahsur kaldı!
Bingöl'de Çapakçur Köprüsü altındaki istinat duvarında mahsur kalan koyunu itfaiye ekipleri kurtardı.
07.05.2024
10:08
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs'ta başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın