KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

SEGBİS ile 1 milyarlık tasarruf

Adalet Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen, tutukluların cezaevinden duruşmalara video konferans yöntemiyle katılmalarına imkân sağlayan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sayesinde hem paradan hem de zamandan tasarruf edildi.

SEGBİS ile 1 milyarlık tasarruf
12 ŞUBAT 2020 ÇARŞAMBA 10:03
2
2588
0
AA aa

SEGBİS ile sanık ve hükümlülerin adliyelere sevklerinin önüne geçilerek muhtemel kaza ve güvenlik sorunlarının da önüne geçiliyor. Böylelikle işler hızlanıyor ve birçok farklı kalemden tasarruf edilmesi sağlanıyor. 2013 yılında kullanılmaya başlanan ve 90 milyon TL'ye mâl olması sebebiyle eleştirilen SEGBİS sayesinde, nakiller, harcırah, araç, akaryakıt ve sigorta giderleri gibi çeşitli kalemlerden 1 milyar 187 milyon 235 bin 805 lira tasarruf sağlandı.

Duruşma salonlarında, savcılıklarda, Bölge Adliye Mahkemeleri'nde (BAM), Yargıtay, Danıştay ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi, cezaevleri ve havaalanlarında toplamda 3 bin 413 SEGBİS bulunuyor. Bakanlık ayrıca, bu yıl İstanbul Yeni Havalimanı'na da SEGBİS sistemini kurdu. SEGBİS ile yurt dışında bulunan vatandaşların da Türkiye'deki davalarına katılmaları sağlanıyor. Duruşmaların sesli ve görüntülü kayıt altına alınması sayesinde, Türkiye'nin maddi ve manevi tazminata mahkûm edilmesinin de önüne geçiliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın