KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Şehide hüzünlü veda!

Bingöl’de operasyon dönüşü teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen güvenlik korucusu Mansur Salcan (43), düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Geride iki yetim bırakan Salcan için gözyaşları sel oldu.

Şehide hüzünlü veda!
05 NİSAN 2017 ÇARŞAMBA 23:06
0
2888
0
AA aa

Genç ilçesi  Güzeldere Köyü kırsalındaki operasyondan dönen güvenlik güçlerine pusu kuran teröristlerin açtığı ateşle şehit edilen evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki korucu Mansur Salcan için  Bingöl Valiliği bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu,  Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Anadolu Köy Korucuları ve Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen,  Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, diğer protokol üyeleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehit korucunun öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, terörün amacına ulaşamayacağını vurguladı.

Vali Köşger, “Bugün yine bizim için bir hüzün günü. Ilıcaların kaçıncı şehidi bu. Bingöl'ün kaçıncı şehidi bu. Bu topraklar için toprağa düşen kaçıncı şehit bu. Saymıyoruz saymayı bıraktık. Yalnız şunu biliyoruz, Bingöl topraklarında bu toprakların altında sürünen sürüngenlere değil, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, kimyasal silahlarla çocukları yakan ağababalarına ve ülkemizi oraya benzetmeye çalışan tüm emperyalist güçlere Bingöl'den Bingöl halkının gözündeki imanla kararlılıkla, cesaretle haykırıyoruz ki, başaramayacaksınız. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Yenibaşlar'dan yükselen, Elmalı'dan, Ağaçeli'den, Sekaran ve Bingöl'den yükselen bu sesi susturamayacaksınız. Bu vatanı bölemeyeceksiniz. Allah'ın izniyle bu ezanlar dinmeyecek. Bu bayrak inmeyecek. Bu ülke için kanlarını döken, canlarını veren, bu al bayrağa rengini veren şehitlerimiz son nefere kadar kalsak bile başaramayacaksınız Allah'ın izniyle. Bunu buradan size haykırıyoruz. Yer altında sürüngenler gibi yaşayanlar da onların ağababaları da kahrolacaklar. Bunu sadece bir hamaset olsun diye söylemiyorum. Bingöl'de yaşadığım sürece yiğit kahraman Bingöllülerin gözlerinde gördüğüm kahramanlıkla, azimle, yüreklerinde gördüğüm imanla haykırıyorum. Bunun üstesinden geleceğiz ve bu emperyalist güçlere bu ülke son verecek” diye konuştu.

Törenin ardında şehit Salcan'ın naaşı katafalktan alınarak son yolculuğuna uğurlanmak üzere merkez Ilıcalar beldesi İçpınar köyüne gönderildi.

Genç ilçesi Güzeldere Köyü kırsalındaki operasyondan dönen güvenlik güçlerine pusu kuran teröristlerle çıkan çatışmada 1 astsubay ve 4 korucu yaralanmıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın