KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Şehir çöplüğünde şüpheli hayvan leşleri

Bingöl şehir çöplüğüne atılan büyükbaş hayvan leşleri, vatandaş ve hayvan üreticilerini tedirgin ediyor. Gıyasettin Çintay adlı besici, leşlerin ithal Angus ineklerine ait olduğu iddiasında bulunurken, ilgili kurum müdürü ise bunların Mersin'den getirilen yerli ineklere ait olduğunu ifade etti.

Şehir çöplüğünde şüpheli hayvan leşleri
22 OCAK 2011 CUMARTESİ 10:55
0
4406
0
AA aa

Merkez Kaleönü Mahallesi sınırlarında bulunan Bingöl şehir çöplüğündeki hayvan leşleri ve yüzlerce büyükbaş hayvan kafası, aynı bölgede besicilik yapan hayvan sahiplerini tedirgin ediyor. Et Balık Kurumu Kombinası tarafından şehir çöplüğüne gelişigüzel atıldığını savunduğu leşlerin ithal Angus cinsi inek ve sığırlara ait olduğunu iddia eden hayvan besicisi Gıyasettin Çintay, 15-20 gün içinde bir kamyon dolusu hayvan kafası ve 3 tam leşin şehir çöplüğüne döküldüğünü belirterek, "Telef olan bu hayvanların
tümü Angus cinsi hayvanlardır. Çünkü Angus cinsi hayvanların tümü boynuzsuzdur ve buraya atılan kafataslarının hiçbirinde de zaten boynuz yoktur.

 Biz kendilerine, 'Bu yaptığınız yanlıştır. Bunlar hastalıklı hayvanlardır. En azından güvenli bir şekilde gömün. Hastalık bizim hayvanlara da bulaşır, bize zarar verir' dediğimizde ise, 'Gidin kime şikayet ederseniz edin' cevabıyla karşılaştık" iddiasında bulundu.


"BUNLAR ANGUS DEĞİL, YERLİ HAYVANDIR"
Bingöl Et Balık Kombinası Müdürü Eşref Eser ise, bahse konu leşlerden haberdar olduğunu ancak bu leşlerin ithal Angus'lara değil, Mersin'den getirilen yerli hayvanlara ait olduğunu belirtti. Eser, "Mersin'den Bingöl'e getirilen hayvanlardan 3'ü nakliye esnasında telef oldu. Bu bizim tutanaklarda var zaten. Belediyenin hayvan mezarlığı olması lazım. Bunları nereye gömelim ki? Biz belediye bilgisi dahilinde bunları şehir çöplüğüne bırakıyoruz. Belediyenin kuyu kazarak bunları doldurması lazım. Ancak belediye bunu yapmıyorsa biz ne yapalım?" ifadelerini kullandı. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın