KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Şehir onlara göre biçimlendirilmeli

Bingöl Altı nokta körler Derneği’ne ziyaret eden Engin, “Başta şehirleşme olmak üzere toplumun geneline düşen çok önemli görevler var. Sosyal alanda engellilerin yer alması, toplu taşıma araçlarında yer alması, güzergâhların, caddelerin engelli yurttaşlarımız için biçimlenmesi gerekiyor” dedi.

Şehir onlara göre biçimlendirilmeli
12 MAYIS 2016 PERŞEMBE 04:48
0
1278
0
AA aa

Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, ‘Dünya Engelliler Haftası' münasebetiyle Bingöl Altı nokta körler Derneği'ne ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, “Dünya Engelliler Haftası'nda bizi onurlandırdınız, engelli vatandaşlarımız ve dernek arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette konuşan Engin, “Öncellikle Dünya Engelliler Haftası olmasından dolayı bizlerde bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Bugün aslında söylenmesi gereken çok şey var. Böyle bir gün yılda bir gün üzerinde durulacak bir konu değil. Başta şehirleşme olmak üzere toplumun geneline düşen çok önemli görevler var. Sosyal alanda engellilerin yer alması, toplu taşıma araçlarında yer alması, güzergâhların, caddelerin engelli yurttaşlarımız için biçimlenmesi gerekiyor” dedi.

 “Engelli kardeşlerimize acıma duygusu ile onları psikolojik sıkıntıya sokacak şekilde değil, onları sosyal alanda hayata tam olarak hazırlamak gerekiyor.” diyen Engin, şunları söyledi: “Biz eğitim öğretim anlamında elimizden gelen imkânlar çerçevesinde her zaman yanınızdayız. Okullarımızda engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını daha az bir seviyeye indireceğiz. Diyen Engin İlimizde açılan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi, Görme Engelliler Sınıfı, İşitme Engelliler Sınıfı, Otistik Çocuklar Özel Eğitim Sınıfı ve tüm engelli öğrencilerimizin ücretsiz taşıma kapsamında olması eğitimde fırsat eşitliğinin tabana yayıldığının en güzel göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın