KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ekim 2026 Cumartesi

Şehirler arası yolculuğa saat ayarı

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Ramazan Bayramı trafik tedbirleri' genelgesi gönderdi. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek.

Şehirler arası yolculuğa saat ayarı
22 MAYIS 2020 CUMA 15:27
42
48249
2
AA aa

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Ramazan Bayramı trafik tedbirleri" genelgesi gönderdi. Genelgeye göre, bayram süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen 22-27 Mayıs tarihlerinde sıkı trafik denetimleri yapılacak.

Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında 22-27 Mayıs'ta jandarma ve emniyetten toplam 111 bin 384 personel görev yapacak. 

Ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen Ramazan Bayramı'nda trafik ekipleri yollarda denetimlerini sürdürecek. Özellikle bu bayram; seyahat izin belgesiyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların refakatçileri ile birlikte tek yön olarak istedikleri yerlere gitmesi, tarım ürünü hasadı için gidenler ile sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanların oluşturabileceği yoğunluk nedeniyle olası kazaların önüne geçebilmek için karayollarında denetimler artırılacak.

Ramazan Bayramı'nda,  trafik tedbirlerinde günlük ortalama polis ve jandarma olmak üzere toplam 18.564 trafik personeli görevli olacak.   Bayram tatili süresince toplam 59.052 trafik ekibi/timi ile polis ve jandarmadan oluşan 111 bin 384 personel görevli bulunacak.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı “Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgede,  Bayram tatilinin 23-26 Mayıs 2020 tarihleri arasında 4 gün planlanmasına rağmen trafik tedbirlerinin ise 22-27 Mayıs 2020 tarihleri arasında 6 gün süreyle uygulanacağı belirtildi.

MERKEZİ GÜZERGAHLARA DENETİM EKİPLERİ GÖREVLENDİRELECEK

Vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanması için trafik kuruluşlarınca alınan tedbirler ile COVID-19 yayılımını önleme amaçlı tedbirler kapsamında sürücü yolcu giriş-çıkışlarının kontrol edilebilmesi amacıyla il giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında denetimleri yerinde görmek için Emniyetten 24 personelden oluşan 8 ekip, jandarmadan 40 personelden oluşan 20 ekip görevlendirildi.

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda havadan denetimlere ağırlık verilecek. Bu kapsamda 16 ilde helikopter ile 76 ilde drone ile  trafik denetimi gerçekleştirilecek.

767 ADET MAKET POLİS ARACI YOLLARA YERLEŞTİRİLDİ

Trafik ihlalleri ve kazaların arttığı kesimler ile trafiğin yoğunlaştığı bölgelerde, trafik ekiplerinin görünürlüğünü arttırmak amacıyla yerleştirilen maket model araç uygulamasına devam edilecek. 78 ilde 767 (polis 420 / jandarma 347) adet, Maket/Model Trafik Ekip Aracı, tepe lambalı ve reflektif şeritleriyle GÖRÜNÜRLÜĞÜ bir şekilde kazaların yoğunlaştığı güzergahlara yerleştirildi.

SEYAHAT BLEGELERİ KONTROL EDİLECEK

Şehirlerarası yolcu taşımacılığında yüzde 50 kapasite uygulamasına devam edilecek. Ayrıca, yollarda 65 yaş üstü vatandaşlar ile tarım ürünleri hasadı vb. kapsamında seyahat izni verilen vatandaşlarımızın izin belgeleri kontrol edilecek. Terminallerde ve ara istasyonlarda denetimler artırılacak, terminal ve izin verilen yerler dışında şehirlerarası otobüslerin kalkışlarına ve korsan taşımacılığa izin verilmeyecek. Sefere çıkan bütün otobüsler denetlenecek, şoförleri kural ihlali yapmamaları, sürücü ve yolcuları seyahat süresince emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirilecek. Otobüslerin karışmış olduğu kazalar da dikkate alınarak özellikle 02.00-08.00 ve uykusuzluk/yorgunluğa bağlı dikkat kaybının oluştuğu 05.00-07.00 saatleri arasında şoförlerin araç dışına davet edilmesi, gerekli kontrolleri ve dinlenmeleri sağlanacak.

Trafik ekiplerinin karayolu güzergahlarında tepe lambaları daima açık olacak şekilde “görünürlükleri” ön plana çıkarılarak, sürücüler üzerinde “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu” sürekli canlı tutulacak.

YÜZ YÜZE İLETİŞİM KURULACAK

Denetimlerde, çevirme ekiplerinin bulunduğu noktalarda araç sürücüleri durdurularak “Yüz yüze İletişim” kurulacak ve uzun yoldan gelen sürücülerin dinlendirilmeleri sağlanacak.

Radar denetimlerine başta hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı güzergahlarda olmak üzere devam edilecek. Toplam uzunluğu 2.155 km olan tüm otoyollarda “Ortalama Hız” denetimi yapılmaya devam edilecek. Son 3 yılda bayram tatillerinde kazaların yoğun olduğu tespit edilen 18 ildeki 20 güzergâhta daha etkili ve yoğun şekilde tedbirler planlanarak uygulanacak.

Şehir merkezlerinde, şehitlerimizin birinci derece yakınları tarafından ziyaret edilebilecek olan şehitliklerde trafik tedbirleri artırılacak. Taşıt-yaya kazalarının yoğun olduğu bölgelerde, yayaların trafikteki güvenliklerini olumsuz etkileyen yaya kaldırımları, yaya geçitleri, kavşak sistemleri, engelli rampaları önünde ve üzerindeki uygunsuz park etmiş araçlar derhal kaldırılacak. Yaya önceliği/güvenliği konusundaki denetimlere ve bilgilendirme faaliyetlerine kesintisiz devam edilecek.

Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 24.00-06.00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Tarımsal zirai araçların, traktörlerin, biçerdöverlerin vb. gerekli tedbir alınmadan trafikte seyretmeleri engellenecek.

TRAFİK EKİPLERİ ANLIK TAKİP EDİLECEK

Yapılan tüm denetimlerde; sürücü ve yolculara yönelik trafik güvenliği konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik eğitici çalışmalarda “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganıyla oluşturulan “Yaşam Tünelleri” etkin şekilde kullanılacak. Trafik ekip ve personelinin güzergahtaki konumları ve denetimlerini anlık takip eden “Uygulama Takip Projesi (UTP)”nin etkinliği sağlanarak, merkezden denetimleri yapılacak.

Merkezdeki “Trafik Kaza Danışma Birimi” tarafından ülke genelindeki yol durumu ve kazalar anlık olarak takip edilecek ve anında müdahale sağlanacak.

Güvenli bir trafik ortamının sağlanmasında denetimin önemli bir parçası olan 34.218 Fahri Trafik Müfettişine “Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda. Değerli müfettişimiz tespit ettiğiniz her kural ihlali bir hayat kurtarır. Trafik güvenliğine katkılarınız için teşekkür eder iyi bayramlar dileriz. “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” içerikli SMS gönderilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58754)
25 Mayıs 2020 Pazartesi 11:32
Akp ne istiyor bu halkta tek adam rejimi istedığı gibi at oynatıriyor virüs denen hiç bi şey yok hep akp oynudur halkı ev hapsı vermiş halk ekmek bulamıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58807)
27 Mayıs 2020 Çarşamba 09:09
@Misafir Kullanıcı BIRAKIN BU SİYASİ AĞIZLA KONUŞMAYI UTANMASAN VİRÜSÜ DE AKPARTİ ÇIKARDI DİYECEKSİN SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN BU ÜLKE BİR ADIM İLERİ GİDEMİYOR
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın