KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

'Şehit Annesi'nin Bakan'dan istegi..

Şehit annesi "Size ev alacağız" diyen Bakan Şahin'e "Okul yaptırın yeter" cevabını verdi.

`Şehit Annesi`nin Bakan`dan istegi..
28 EKİM 2007 PAZAR 11:08
0
1035
0
AA aa
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Dağlıca'da şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın eşi ve annesine bir ev alacaklarını söyledi. Acılı anne Nefise Uysal'ın yanıtı ise gözleri yaşarttı: “Eve ihtiyacımız yok. Köyümüze bir okul yaptırın yeter”

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyünde oturan ailesini ziyaret etti. Şehidin gözüyaşlı eşi Meral Uysal ile annesi Nefise Uysal'a başsağlığı dileyen Şahin, aileye herhangi bir istekleri olup olmadığını sordu. Meral Uysal ise “Terörün artık bitmesini, anaların, eşlerin ve çocukların ağlamamasını istiyorum” dedi. Şehit ailesinin oturduğu evin durumunun iyi olmadığını gören Şahin ise “Size bir ev verelim” önerisinde bulundu. 10 yaşında Hüseyin ve 14 yaşında Beyza adlı 2 çocuğu bulunan Meral Uysal ise çocukların köyde okul olmadığı için Taşağıl beldesine gitmek zorunda kaldığını belirterek Çardak köyüne bir ilköğretim okulu yapılmasını istedi.

Bakan'a sarıldı

Şehidin annesi Nefise Uysal da “Bizim eve ihtiyacımız yok. Köye oğlumun adını taşıyan bir okul yaptırın yeter” dedi. Bu yanıtlar karşısında Bakan Şahin'in çok duygulandığı gözlendi. Anne Nefise Uysal'ın elini öpen Şahin, Mehmet Akif Ersoy'un “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” şiirini okudu. Gözüyaşlı anne de, Bakan Şahin'e sarılarak “Mustafam” diye bağrına bastı. Bakan Şahin de “Şehidimizin adını taşıyan bir ilköğretim okulunu en kısa zamanda yapacağız” dedi. Aileye 5 bin YTL yardım eden Şahin, Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu'nun “Köyde 50 öğrenci var. Bu sayı okul için az” sözleri üzerine de sertçe “Kaç öğrenci olursa olsun, ben şehit annesine söz verdim, bu okul en kısa sürede yapılacak” dedi.



HER AN GELECEKMİŞ GİBİ ÜNİFORMALARINI YIKADI

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit düşünce Uysal ailesinin evine bir ateş düştü. Oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü kalbinin derinlerinde yaşayan anne Nefise Uysal, yine de sanki Mustafası her an gelecekmiş gibi oğlunun üniformalarını bir temiz yıkayıp evlerinin önünde kurumaya bırakmış. Acılı anne, Bakan Şahin'e de ziyareti sırasında “Mustafam” diye sarıldı.

Vatan


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın