KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Şehit dedeleri için geldiler

Danimarka'nın en başarılı okulları arasında gösterilen Sjællands Privatskole'nin (SPS) öğrencileri, binlerce kilometre uzaklıktan gelerek Çanakkale'de yatan şehit dedelerini ziyaret ettiler.

Şehit dedeleri için geldiler
15 NİSAN 2010 PERŞEMBE 09:14
0
1586
0
AA aa

1993 yılından beri Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da faaliyet gösteren Sjællands Privatskole isimli okuldan bir grup öğrenci, binlerce kilometre uzaklıktan gelerek Çanakkale'de yatan şehit dedelerini ziyaret ettiler.

OKUL DANİMARKA'NIN EN BAŞARILI OKULLARINDAN

Danimarka İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatlarına bağlı olarak çalışan Sjællands Privatskole, Danimarka'nın en başarılı okulları arasında gösteriliyor. Gerek fiziki ve gerekse eğitim seviyesi açısından oldukça iyi durumdaki okulda 2'li öğretmen esasına göre çalışılıyor.

Eğitim gören öğrencileri şehit dedeleri ile buluşturan okulun Matematik ve Almanca öğretmeni Huzeyfe Öztoprak, okul ile alakalı şu detayları verdi; “Çocuklarımızın asimile olmamaları, dini ve milli değerlerini korumak için bu okul kuruldu.

1993'de fikri oluştu ve 1994'de Danimarka Milli Görüş'e bağlı 2. okul olarak büyüklerimiz bu okulu kurdular. 185 kişilik kapasitemiz var ve mecburen öğrencileri seçerek, sınavla alıyoruz. Başarı oranımız %90'ın üstünde. Bu Danimarka için çok yüksek bir oran. Biz Lise'ye kadar eğitim veriyoruz ancak çok kaliteli Üniversiteleri bitiren mezunlarımızla birlikteyiz. Danimarka'da mevcut okullarda görülen bütün dersler bizde de var. Bizde ayrıca Din dersleri ve Türkçe dersleri de mevcut. Okulumuz resmi ve bakanlığa bağlı. Dersler 2 öğretmenle işleniyor. Biz okulda anlattığımız konuları burada çocuklarımız birebir görsün istedik. Çok da etkili oldu.”

ÖĞRENCİLER: “TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU”

Öğrenciler de Çanakkale'yi gün boyu gezdiler ve şehit dedeleri için bol bol dua ettiler. Şehitlikleri gezerken tüylerinin diken diken olduğunu söyleyen 9. sınıf öğrencisi Betül Kılıç; “Şimdikilere göre dedelerimiz çok güçlüymüş. Seyid Onbaşı beni çok etkiledi. Çok inançlı ve Allah için canlarını verirlermiş atalarımız. Herkes mutlaka buraları görmeli” derken Grubun müezzinliğini de yapan 8. sınıf öğrencisi Emin Şahan ise “Her şehit kabrinde, anlatılan her gerçek hikâyede tüylerim diken diken oldu. Atalarım burada iman gücü ile savaşmışlar. Biz Çanakkale'de neler olduğunu okulda öğrenmiştik ancak burada çok farklı oldu” diye konuştu.

OKULDA ÖĞRENDİK ANCAK BURASI ÇOK FARKLI

15 yaşındaki Konyalı öğrenci Hilal Özer ise “Dedelerimizin şehit düştüğü bu toprakların havasını solumak çok farklı” dedi. Özer; “Biz gurbetçiler olarak atalarımızın vatanları için kanlarını döktükleri bu topraklarda yürüyoruz ve bu bizim için çok çok farklı bir duygu. Her karışında bir şehidin yattığı bu toprakların önemini şimdi daha iyi anladık. O genç yaşta kendilerini feda eden dedelerimizi ziyaret etmek bizim için büyük bir onurdu. Bu nedenle beni buraya getiren, bu güzellikleri görmeme vesile olan okuluma ve idarecilerine çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8. Sınıf öğrencisi Cemil Altunkaya ise Sivaslı olduğunu belirterek; “İlk defa Çanakkale'ye geliyorum ve burada gördüklerim karşısında çok duygulandım. Dedelerimin şehit düştüğü topraklara ayak basıyorum. Hep hocalarım anlatırdı ama burası çok farklı” dedi. 9. Sınıf öğrencisi Bünyamin Tuna ise “Kitaplarda okumuştum ama burada çok farklı şeyler hissettim. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Onları kaybettiğimiz için üzüldüm ancak Allah rızası için şehit oldukları için de sevindim. Artık Çanakkale'ye dair her şeyi okuyup, öğreneceğim” şeklinde konuştu. Okulun yönetim kurulu üyesi Şenol Şahan ise Çanakkale'ye ilk geldiği zaman çifte vatandaş olduğunu ancak askerlik problemi nedeniyle Türk vatandaşlığını iptal etmek üzere olduğunu söyleyerek; “Buraları gördükten sonra bu pasaportun sadece kağıt parçası olmadığını, çok büyük anlamlar ifade ettiğini anlayarak vazgeçtim” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın