KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Şehitler gecesi programı düzenlendi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde faaliyetlerde bulunan Çağrı-Der, Şubat Ayının Şehadet ayı kabul edilmesi münasebetiyle, İslam şehitlerini anmak için 'Şehitler Gecesi' isimli bir etkinlik düzenledi.

Şehitler gecesi programı düzenlendi
24 ŞUBAT 2015 SALI 03:32
0
2001
0
AA aa

Solhan Kültür Merkezi'nde yapılan programa konuşmacı olarak Molla Abdulbari Çelik ve Molla Sahap Korkutata katıldı.

Yunus Kızılboğa tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Daha sonra programda bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik: “Şehadet deyip geçmemek lazım. Şehadet ne anlama geliyor, şehit kime denir, bunun üzerinde durmak lazım.” diyerek Şehidin şahitlik ettiğini, Allah ve Resulü'nün de şehide şahitlik ettiğini, belirtti.

Sadece Allah için ölenlerin şehit olduğunu vurgulayan Çelik: “Bir bedevî Peygamberimize (sav) gelerek; ‘Ey Allah'ın Resulü, adam var ki, ganimet elde etmek için savaşır, adam var ki şöhret için savaşır. Bunların hangisi Allah yolunda savaşmış olur?” Peygamberimiz, ‘Allah'ın sözü ve dini üstün olsun diye savaşan kimse Allah yolunda savaşmış olur.' buyurdu. Demek ki sadece ve sadece Müslümanlar şehit olur. İnançsızlar, namazsızlar, ibadetsizler, imansızlar şehit olmazlar. Aksine belki cehennemin birer taşları, birer odunları olurlar” dedi.

Molla Abdulbari Çelik'in ardından konuşan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, şehit ile davanın et ile tırnak gibi olduğunu ve bir birlerini koruduğunu belirterek şehidin davayı, davanın da şehidi koruduğunu söyledi.

“BU DAVANIN SAHİBİ ALLAH'TIR”

Korkutata, şehitlerin canlarını bu davanın geleceği için feda ettiklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bu davanın sahibi Allah'tır. Şehitlik ile dava iki et parçası gibidir. Bir birleriyle bağlantılı oldukları için her biri diğerini koruyor. Yani şehit davayı koruyor, dava da şehidi… Tarihten bugüne kadar, peygamberler ve peygamberlerin gösterdiği yolda gidenler şehit olmuştur. Onların da kanları sizin kanlarınız gibi kırmızı değil miydi? Şirin değil miydi? Onların da hayatı yok muydu? onlar da dünyada yaşamak istemiyorlar mıydı? Elbette ki istiyorlar. Peki, niçin şehit olmaya razı oldular ve niçin şahadetin birer fertleri oldular? Bu kutsal davayı sahiplendiler. Davayı korudular. Kendi kanlarını ve canlarını davanın geleceği için feda ettiler.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın