KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Şehitler gecesi programı düzenlendi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde faaliyetlerde bulunan Çağrı-Der, Şubat Ayının Şehadet ayı kabul edilmesi münasebetiyle, İslam şehitlerini anmak için 'Şehitler Gecesi' isimli bir etkinlik düzenledi.

Şehitler gecesi programı düzenlendi
24 ŞUBAT 2015 SALI 03:32
0
1976
0
AA aa

Solhan Kültür Merkezi'nde yapılan programa konuşmacı olarak Molla Abdulbari Çelik ve Molla Sahap Korkutata katıldı.

Yunus Kızılboğa tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Daha sonra programda bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik: “Şehadet deyip geçmemek lazım. Şehadet ne anlama geliyor, şehit kime denir, bunun üzerinde durmak lazım.” diyerek Şehidin şahitlik ettiğini, Allah ve Resulü'nün de şehide şahitlik ettiğini, belirtti.

Sadece Allah için ölenlerin şehit olduğunu vurgulayan Çelik: “Bir bedevî Peygamberimize (sav) gelerek; ‘Ey Allah'ın Resulü, adam var ki, ganimet elde etmek için savaşır, adam var ki şöhret için savaşır. Bunların hangisi Allah yolunda savaşmış olur?” Peygamberimiz, ‘Allah'ın sözü ve dini üstün olsun diye savaşan kimse Allah yolunda savaşmış olur.' buyurdu. Demek ki sadece ve sadece Müslümanlar şehit olur. İnançsızlar, namazsızlar, ibadetsizler, imansızlar şehit olmazlar. Aksine belki cehennemin birer taşları, birer odunları olurlar” dedi.

Molla Abdulbari Çelik'in ardından konuşan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, şehit ile davanın et ile tırnak gibi olduğunu ve bir birlerini koruduğunu belirterek şehidin davayı, davanın da şehidi koruduğunu söyledi.

“BU DAVANIN SAHİBİ ALLAH'TIR”

Korkutata, şehitlerin canlarını bu davanın geleceği için feda ettiklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bu davanın sahibi Allah'tır. Şehitlik ile dava iki et parçası gibidir. Bir birleriyle bağlantılı oldukları için her biri diğerini koruyor. Yani şehit davayı koruyor, dava da şehidi… Tarihten bugüne kadar, peygamberler ve peygamberlerin gösterdiği yolda gidenler şehit olmuştur. Onların da kanları sizin kanlarınız gibi kırmızı değil miydi? Şirin değil miydi? Onların da hayatı yok muydu? onlar da dünyada yaşamak istemiyorlar mıydı? Elbette ki istiyorlar. Peki, niçin şehit olmaya razı oldular ve niçin şahadetin birer fertleri oldular? Bu kutsal davayı sahiplendiler. Davayı korudular. Kendi kanlarını ve canlarını davanın geleceği için feda ettiler.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın