KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Şehitler kabirleri başında anıldı

15 Temmuz şehitleri anma haftası kapsamında kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlikte Şehit polis memuru Recep Tümen ile şehit güvenlik korucuları Firar Çetin ve Mehmet Koçdağı kabirleri başında anıldı.

Şehitler kabirleri başında anıldı
12 TEMMUZ 2017 ÇARŞAMBA 07:33
0
1895
0
AA aa

FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Genç Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' etkinlikleri kapsamında şehit güvenlik korucuları ve şehit polis memuru kabirleri ziyaret edildi. Ve şehitler için mevlit okundu.

Şehitler için düzenlenen ilk program Şehit Güvenlik Korucuları Firar Çetin ve Mehmet Koçdağı Genç İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirildi. Çukurmahalle Camisi İmamı İlhami Çağlayan tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. Ardından Merkez Camii İmamı Yaşar Özer, özelde şehit korucular genelde ise tüm şehitler için dua etti.

İkinci programı Genç Merkez Camii'nde öğle namazı müteakip şehitler için mevlid-i şerif okundu. Mevlidin ardından cemaate lokum ikram edilip gül suyu dağıtıldı. Akabinde Genç Belediyesi tarafından camii yas evinde vatandaşlara öğle yemeği ikram edildi.

Şehitler için okunan mevlit programında günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, şehadet; nübüvvet makamından sonra en yüce makam olduğunu anımsatarak şehitlerin aziz hatıratlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Ballı, “Biliyorsunuz dinimiz gereği nübüvvet makamından sonra en yüce makam şehitler makamıdır. Efendimiz buyuruyor ki; ‘Ümmet, şehitlerin kanına ve âlimlerin mürekkebine borçludur' diyor. Eğer İslam âleminde bugüne kadar şehitlerin kanı akmasaydı, insanlara İslam'ı öğreten âlimlerin kalemi yazmasaydı, biz bugün belki bu camide olamazdık. Bu açıdan baktığımızda onlar bize değil, biz onlara muhtacız. Şehitleri anmak, onları yüceltmek bizim lazımdır. Çünkü onlar bize şefaat edecekler. Bu vesile ile biz şehitlerin aziz hatıratlarına, ailelerine sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Son program ise, Mardin Nusaybin'de PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Özel Harekât Polisi Recep Tümen'i Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan ve beraberindekiler Şehittepe Köyü Asri Mezarlığı'nda kabri başında andı. Burada da okunan Kur'an-ı Kerim'in ardında şehit polis için dua edildi.

Anma programına; Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Er, Genç İlçe Müftüsü Hanefi Ballı, kurum amirleri, STK temsilcileri, şehit ailelerinin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın