KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Şehitlerin emanetlerine sadık kalacağız

Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Atalay, “Kanının rengini bayrağımıza, canının azizliğini vatanımıza vermiş olan şehitlerimiz, bu kutsal değerlerimizin korunmasını, savunmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir.

Şehitlerin emanetlerine sadık kalacağız
18 MART 2010 PERŞEMBE 09:31
0
1636
0
AA aa
Bu kutsal emanetçileri gönüllerde yaşatarak, emanetlerine her şart altında sadık kalacağız” dedi.
Belediye Başkanı Atalay, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
“Kanının rengini bayrağımıza, canının azizliğini vatanımıza vermiş olan şehitlerimiz, bu kutsal değerlerimizin korunmasını, savunmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir” diyen Atalay, bu kutsal emanetçileri gönüllerde yaşatarak, emanetlerine her şart altında sadık kalacaklarını söyleyerek, “Yüzyıllar süren fetihler döneminden sonra kendi topraklarımızı savunmak için verdiğimiz en zor savaş olma özelliğini de taşıyan Çanakkale muharebeleri, 1. Dünya Savaşı'nın en önemli ve hassas bölümünü teşkil eder. Kurtuluş Savaşı için büyük bir moral kaynağı olan Çanakkale Savaşı, zor durumdaki ordumuzu zafere taşıyan dayanışma ve mücadele ruhunu ortaya çıkarmış ve milli mücadeleye ilham kaynağı olmuştur” dedi.
Çanakkale Destanı'nın, dünyanın en büyük ordusuyla Çanakkale'yi geçmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez ve diğer bütün insanlarımızın birlikte şehit olduğu, vatan sevgisi ve inançla dolu göğüslerini siper ederek kazandıkları eşsiz bir zafer olduğunun da altını çizen Başkan Atalay: “Bağımsızlığımızın ve devletimizin itibarının, tükenmez kaynağının gücüne, en iyi örnek olarak tarihimizde onurla parlayan Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Aziz milletimizin bu onurlu mirası aynı inançla yarınlara taşıyacağına güvenim tamdır. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir milletin kaderini etkileyen, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimize minnet borcumuz hiç bitmeyecektir. Bu kutsal emanetin emanetçileri olan bizler, onları gönüllerimizde yaşatarak, emanetlerine her şart altında sadık kalacağız. Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale şehitlerimizi ve milletimizin şehitlerine şükran ve minnet duygularının bir ifadesi olan Şehitler Günü münasebetiyle bugüne dek vermiş olduğumuz tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimize ve aziz milletimize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın