KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Sel mağdurları dikkat!

Sağlık Bakanlığı'ndan çok kritik uyarılar...

Sel mağdurları dikkat!
10 EYLÜL 2009 PERŞEMBE 09:06
0
1247
0
AA aa
Sağlık Bakanlığı, İstanbul ve Tekirdağ'da selin ardından, temiz su ve gıda tüketimine önem verilmesi, şebeke suyunu ikinci bir duyuruya kadar içme amacıyla kullanılmaması, böcek, kemirgen ve yabani hayvanlarla temastan kaçınılması konusunda vatandaşları uyardı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul ve Tekirdağ'daki sel baskınları üzerine Bakanlık Kriz Merkezi'nin konunun uzmanlarıyla derhal izleme ve gerekli tedbirleri yürürlüğe koyma sürecini başlattığı belirtildi.

Selden etkilenen Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinde 112 ambulansları ile bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, ekibin halen bölgede hazırda bekletildiği duyuruldu.

Bu yerleşim yerlerinde selden etkilenen sağlık tesisinin olmadığına işaret edilen açıklamada, Bahçeköy'e ulaşımı sağlayan köprünün tahrip olması nedeniyle bölgeye muayene ve tedavi hizmetleri vermek üzere 1 adet TIR Hastane gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçeleri ile İkitelli bölgesinde selden dolayı üç hastanemiz geçici olarak görev yapamaz hale gelmiş, hastalar başka hastanelere gecikmeksizin nakledilmiştir. Çatalca ve Selimpaşa Devlet Hastaneleri çamur temizleme çalışmalarının ardından tekrar Acil Servis hizmeti vermeye başlamıştır. Silivri Devlet Hastanesi'nde su tahliye ve çamur temizleme çalışmaları devam etmektedir. Bu hastanemiz de en kısa zamanda hizmete hazır hale getirilecektir. Bunların dışında selden etkilenen sağlık tesisimiz bulunmamaktadır. Bütün sağlık tesislerimiz ve sağlık personelimiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Bölgede 145 ambulans, 2 ambulans helikopter, 3 UMKE timi görev yapmaktadır. Yeterli sayıda araç, personel ve 50 kişiden oluşan UMKE personeli sürekli olarak bölgede bekletilmektedir.''

Selden etkilenen tüm bölgelerde sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramadan sürdürülmesine yönelik her türlü tedbirin alındığına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşlara sağlıklı ve güvenli su sağlanmasına yönelik yerel yönetimlerle gerekli işbirliğinin sürdürüldüğü belirtildi.

Suların klorlanarak şebekeye verildiğinin ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili günlük takip yapıldığının vatandaşlara duyurularla ilan edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bölgede yaşayan vatandaşlarımız temiz su ve gıda tüketimine önem vermeli, şebeke suyunu ikinci bir duyuruya kadar içme amacıyla kullanmamalı, gerektiğinde mutlaka kaynatmalıdır. Böcek, kemirgen ve yabani hayvanlarla temastan kaçınılmalı, evsel atıklar ve çöpler sel sularından etkilenmeyecek şekilde depolanmalı, herhangi bir ateşli hastalık, ishal veya sarılık görülmesi halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Yapılan ikaz ve belediye duyurularına uyulması vatandaşlarımızın sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın