KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Sel yıktı geçti!

Bingöl’de etkili olan sel, Bahçelievler Mahallesi alt kısmındaki köprüyü, Aşağıçarşı'daki yaya köprüsü ile Devlet Hastanesi güzergahında bulunan acil servis yolunu yıktı geçti. 85 hayvan telef oldu, 25 araç zarar gördü. Zarar tespit çalışmaları devam ederken, siyasi ve bürokrasi acil toplantı yaptı.

Sel yıktı geçti!
15 NİSAN 2017 CUMARTESİ 01:52
1
3922
1
AA aa

Önceki gün etkili olan yoğun yağış sele dönüştü. Çapakçur deresi vadi yamacında bulunan halı saha, ev ve ahırlar zarar verdi. Dere yatağındaki ahırlarda bulunan 85 hayvan telef olurken, 25 araçta da maddi hasar oluştu. Adaklı ilçesi ile Sancak beldesine bağlı bazı köylerde bulunan ev ve hanlarda da zarar oluştuğu öğrenildi.

Çapakçur deresi üzerinde bulunan eski Çapakçur Köprüsünde yaşanan göçükten dolayı köprü çift taraflı trafiğe kapatıldı. Karayolları gece boyunca köprüde çalışma yaparken, dere yamacında bulunan bazı evler güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

“KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARI SEL ALIP GÖTÜRDÜ”

Yaşanan selden dolayı hayvanları telef olan vatandaşlardan Gıyasettin Çintay, "Dün gece sel baskını oldu. Benim ve bizim bir köylünün hayvanları selden dolayı telef oldu. Benim, 39 küçükbaş hayvanım, arkadaşımın ise 6 büyükbaş hayvanı telef oldu. Büyükbaş hayvanlarımız zincirli olduğu için su içinde boğuldu.  Küçükbaş hayvanları ise sel alıp götürdü. Evimizin altında bulunan bodrumu da su bastı. Böyle bir sel daha önce 1991 yılında olmuştu. Meyve bahçem vardı, sel tüm ağaçları yerinden söküp alıp götürdü.”

Selden zarar gören vatandaşlardan Zeki Çamuka ise "Ben yatsı namazı için camiye gittim. Namaza az kaldığı için Kur'an okuyordum. Arkadaşın biri dışarı çıktı, 'sel gelmiş' dedi. Dışarıya çıktım hayvan sesleri geliyordu. Baktım, ağıllarımız yerle bir olmuş. Evde bulunan çocukları pencereden dışarı çıkardım. 6 sığırım telef oldu, samanlıklar, ağıllar hepsi yerle bir olmuş. Zararımız büyük. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Dün gece görevliler gelip baktılar, yarın da geleceklerini söylediler." ifadelerini kullandı.

ZARAR ZİYAN TESPİTLERİ YAPILACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Halis Bilden, Bingöl'de selden zarar gören bölgede incelemelerde bulundu.

Bingöl'ün en son 1991 yılında sele maruz kaldığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Bingöl'de bir sel felaketi yaşadık. En son 1991 yılında yaşanan bir sel felaketi vardı Bingöl'de, o tarihten bu yana yaşadığımız en büyük sel felaketi oldu. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Bazı zararlar, köprünün hemen başındaki bir evimizde biraz zarar var. Herkes tahliye olduğu için çok şükür cana gelen herhangi bir şey yok. Su güzergahı boyunca bazı hayvanların telefi var, bir halı sahanın tahribi var, bazı evlere belli oranda su basması söz konusu. En kısa sürede zarar ziyan tespitleri yapılacak ve vatandaşımızı hiçbir şekilde mağdur etmeden çözümleri bulunacak. Bu saatten sonra da çok tedbirli olmamız lazım. Gerek kamu kuruluşlarımızın, gerekse vatandaşlarımızın bu mevsim şartlarını dikkate alarak dikkatli hareket etmelerinde büyük fayda var” dedi.

Bingöl'e geçmiş olsun dileklerinde bulunan AFAD Başkanı Bilden ise, “Bütün ekiplerimiz burada. Bir değerlendirmede bulunup, en kısa sürede yaraların sarılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

SELDE HASAR GÖREN KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Kent merkezinden Düzagaç Mahallesi'ne bağlantıyı sağlayan ve uzun yıllar önce yapılan Çapakçur Köprüsü, dün saat 11. 00 sıralarında çöktü. Köprünün çökme anı kameralara saniye saniye yansıdı. Çökme yaşanmadan bir süre önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Halis Bilden köprüde incelemelerde bulunarak ayrıldı.

ACİL GEÇİŞ YOLU SEL SULARINA KAPILDI

Kent Merkezini Düzağaç bölgesine bağlayan köprünün yıkımın ardından köprünün alt tarafından acil geçişler için yapılan yol da sel sularına gömüldü. Şehrin iki yakasını birbirine bağlayan iki önemli nokta selden dolayı iptal edilmiş oldu. Şehir trafiğini büyük oranda etkileyen sel felaketinden sonra yetkililerin nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor.

TOPLANTI YAPILDI

Sel felaketinin ardından kentteki siyasi ve bürokrasiler koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AFAD yetkilileri ve ilgili tüm birimler Özel İdare toplantı salonunda bir araya geldi. Hasar tespit çalışmaları, kriz yönetimi ve izlenilecek yollar konuşuldu.

Köprünün yıkılma anını, www.bingolonline.com internet sayfamızdaki haberde izleyebilirsiniz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hasan hasan (@Misafir_20265)
17 Nisan 2017 Pazartesi 09:30
yaya yolunun kapalı olması vesilesi ile kot farkının hemen bugünden itibaren indirilmesi ve yolun açilen hizmete açılmasını bekliyoruz
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın