KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Selamet için islam nesli şart

Toplumda yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Bingöl'ün tanınmış âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, toplumun selameti için İslam ahlakıyla bir nesil yetiştirilmesinin gerekliliğini söyledi.

Selamet için islam nesli şart
23 EYLÜL 2014 SALI 01:17
0
1759
0
AA aa

Toplumun selameti için temiz neslin yetişmesi ve korunması gerekliliğine vurgu yapan Akdeniz, ebeveynler ile âlimler ve okul yöneticilerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Günümüzde gençlerin İslam'dan uzaklaştığını ifade eden Akdeniz: “Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz, temiz bir nesildir. Günümüz neslini kaybetmek üzereyiz. Müstesna gençlerimiz dışında yeni nesil Allah muhafaza kaymak üzeredir. Gençlerimiz başka yollara gitmiştir. İslam'dan uzaklaşıyorlar. Hatta insaniyetten dahi uzak kaldıklarını görüyoruz. Rabbim gençlerimize şuur ve hidayet nasip etsin” dedi.

“KENDİNİZİ VE YAKINLARINIZI ATEŞTEN KORUYUN”

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ebeveynlere uyarıda bulunduğuna dikkat çeken Akdeniz: “Kur'an'da Rabbimiz, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve yakınlarınızı ateşten koruyun ki onun yakıtı insanlar ve taşlardır; üzerinde oldukça sert, güçlü melekler vardır. Allah kendilerine neyi emretmişse ona isyan etmezler ve emredildiklerini yerine getirirler.' buyuruyor. Çocuğunuzu İslami terbiye ile yetiştirin kâfirlerin girdiği cehenneme girmesinler. Her anne ve baba üzerine elzemdir ki, çocuğunu imani hakikatlerle yetiştirsin ve yakıtı insanlar ile taşlar olan o cehennemden kurtarsın ve cennet adayları olarak yetiştirsin. İman'ın muhafazası ne kadar önemli ise neslin muhafazası da o kadar önemlidir. Neslimizi iyi yetiştirmek ve muhafaza etmek üzerimize farzdır. Herkes bu konuda mükelleftir” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZI İSLAM TERBİYESİ İLE YETİŞTİRİN”

Çocukların 7 yaşına geldiği zaman İslam'ın emir ve yasaklarının anlatılması gerektiğini söyleyen Akdeniz: “Çünkü çocuklar daha küçükken mükellef değiller, anne ve babasına bakıyorlar. Çocuk anne babasının sözü üstünde bir söz tanımaz. Anne ve baba ne demişse çocuk için geçerli söz odur. Onların sözü dışında söz ve kimseyi tanımaz. Dolayısıyla her anne ve baba üzerine farzdır ki, İslam'ın terbiyesi ve ahlakıyla çocuğunu yetiştirip büyütsün. Aksi takdirde çocuklarını İslami ahlakla yetiştirmeyen anne ve babalar mesuldür. İlerde çocuklarının kötü olmasında ve kötülük yapmasında ortaktırlar. Eğer anne ve baba üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmişse, daha sonra evlat büyümüş, tek başına karar verme yaşına gelmiş ve Allah korusun bozulmuşsa burada anne ve babanın sorumluğu yoktur. Çünkü görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Bu şuura sahip ebeveynlerin gayretleri boşuna gitmez inşallah” şeklinde konuştu.

İyiliği emredip kötülüğü men etmek vazifesinin en iyi şekilde yerine getirilmesinin gerektiğini söyleyen Akdeniz: “Toplumun huzuru ve selameti için ‘iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek' vazifesini yapmak hepimiz üzerine farzdır. Bu görevi yapmazsak başımızda bela ve musibetler eksik olmaz. En iyilerimiz dua etse dualarımız kabul olmaz çünkü her kötülük işleniyor ve bizler bunların önüne geçmiyorsak Allah muhafaza etsin durum daha kötü olur.” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİRSEK İYİ BİR NESİL YETİŞİR”

Son zamanlarda gençlerin uyuşturucuya yönelmesi tehlikesine de değinen Akdeniz: “Eğer ebeveynler, Âlimler ve okuldaki yöneticiler tam olarak görevlerini yerine getirseler; gençlerimiz, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara yönelmez. Böylece temiz iyi bir nesil yetişmiş, toplumun huzuru ve selameti sağlanmış olur” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın