KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Sele kapılan elvan kepçeyle kurtarıldı

Milli atlet Elvan Abeylegesse'nin içinde bulunduğu taksi,Palandöken Yaylası'nda sele kapıldı. 1 saat sel sularında mahsur kalan Abeylegesse, bir kepçenin yardımıyla kurtarıldı

Sele kapılan elvan kepçeyle kurtarıldı
26 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ 08:59
0
1741
0
AA aa

Türk atletizminin gururu Elvan Abeylegesse, Erzurum'da ölümden döndü. 2008 yılındaki Pekin Olimpiyatları'nda tarihe geçen ‘çifte gümüş madalyalı' olimpiyat zaferinin ardından Berlin'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda talihsiz bir sakatlık geçiren Elvan Abeylegesse, yaklaşık 2 aydan beri deniz seyivesinden 2 bin metre yükseklikteki Palandöken yaylası'nda kamp yapıyordu.

26 Temmuz- 1 Ağustos'da Barselano'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5 ve 10 bin metrelerde koşacak olan Elvan Abeylegesse, havalimanına gitmek için taksi çağırttı. Elvan, dün 13.00 sıralarında Palandöken'de kaldığı Palan Otel'den havalimanına gitmek üzere Fikri Güven yönetimindeki taksiye bindi. Ancak Elvan'ın içinde bulunduğu taksi bir süre ilerledikten sonra, etkili yağışın ardından Palandöken Dağı'ndan gelen sel sularının ortasında kaldı. Taksi yarıya kadar suyun altında kalırken, büyük korku yaşayan Elvan, çevredeki işçiler tarafından kepçe ile yaklaşık 1 saat sonra kurtarıldı.

Elvan: Çok korktum

Olayın şokunu üzerinden atamayan Elvan'ı otelde ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra Fatih Çintımar, Elvan'ı alarak yine Palan Otel'e götürdü. Bir anda selin içinde kaldıklarını anlatan Elvan, “İstanbul'a gitmek için otele taksi çağırdım. İstanbul'dan yarın Avrupa Atletizm Şampiyonası için Barsenola'ya uçacaktım. Yağmur vardı ama şiddetli değildi. Otelden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Palandöken'den gelen selin ortasında kaldık. Çok korktum. Taksi şoförü beni kurtardı. Sonra bir kepçe geldi, ona binerek kurtuldum” dedi.

“Taksi taşların üstüne çıktı”

Elvan'ı taksi ile havalimanına götürürken ölümden döndüklerini belirten taksi sürücüsü Fikri Güven, “Otelden taksi istediler. Şehirden Palandöken'e çıkarken hiçbir şey yoktu. Milli atletimizi aldım, aşağı inerken orada mahsur kaldık. Taksi taşların üstüne çıktı. Selin içinde kaldık. Ölümden döndük. Halimi görmüyor musunuz? İşçilerin elbisesini giydim. Telefonum her şeyimi su götürdü” diye konuştu.

Vatan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın