KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

'Şemdinli Susurluk olayından bağımsız'

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki olaylarla Susurluk arasında bağlantı kurulamayacağını söyledi.

`Şemdinli Susurluk olayından bağımsız`
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 03:29
0
2303
0
AA aa
Çankaya Köşkü'ndeki bir resepsiyonda soruları yanıtlayan Orgeneral Fevzi Türkeri, Şemdinli ilçesindeki olaylar için, "Susurluk gibi değil, lokal bir olay"
ifadesini kullandı.
 
'Tahriklere kapılmamak gerekir' çağrısında bulunan Orgeneral Türkeri, konunun yargıya intikal ettiğini, bundan sonra gelişmeleri yargıya bırakmak gerektiğini söyledi. 
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de, aynı resepsiyonda sorular üzerine, Şemdinli olaylarının yargıya intikal ettiğini, yargıya intikal etmiş bir konuda değerlendirme yapmak istemediğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise ayrıntılı bilgi aldığında bir değerlendirme yapacağını açıkladı.
 
Ölen iki kişinin cenazesi toprağa verildi
 
Bu arada ilçede 9 kasımda meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan olaylarda ölen iki kişinin cenazesi toprağa verildi.
 
Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz'ın cenazesi, ilçe camisinde yıkandıktan sonra kalabalık grup tarafından eller üzerinde taşınarak Garipler Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazenin taşınması sırasında grup, 'vali istifa', 'Ağar'ın dişleri bize geçmez' diye slogan attı.

Kollarında 'kırmızı bant' bulunan DEHAP Şemdinli ilçe örgütü üyeleri tarafından kordon altına alınan cenazelerin Garipler Mezarlığı'nda toprağa verilmesinin ardından kalabalık grup dağılmayarak, mezarlık yakınında bulunan bir okulun bahçesinde toplandı.

Sık sık terör örgütü PKK lehine slogan atan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra örgüt marşı okudu.

Marşın okunmasının ardından Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Kürtçe yaptığı konuşmada, Yüksekova'dan Şemdinli'ye gelen gruba teşekkür etti.
 
'Karanlık olaylar açığa çıkarılmalı'

İlçede yaşanan olayın Susurluk'ta yaşanan olayla benzerlik gösterdiğini iddia eden Tekin, ilçede daha önce meydana gelen olayların bu son olayla bağlantılı olduğunu, 'bu karanlık olayların açığa çıkarılması gerektiğini' kaydetti.

Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz'ın da yakınları ve Demokratik Toplum Hareketi yönetim kurulu üyesi Doğan Erbaş da birer konuşma yaptı. 
 
Cenazeye, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. 
 
Şemdinli soruşturması sürüyor
 
Şemdinli'de 9 kasımda eski PKK'lı Seferi Yılmaz'a ait kitapçı bombalanmış, bir kişi ölmüş, bombayı attığı öne sürülen bir kişinin sığındığı otomobil halk tarafından durdurulmuş ve içindeki üç kişi tartaklanarak polise teslim edilmişti.
 
Bu üç kişinin serbest bırakıldığı iddiası üzerine Şemdinliler sokaklara dökülmüş ve polis noktası ateşe verilmişti. Otomobilde keşif yapan savcı ve Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın üzerine de ateş açılmış, bir kişi de burada ölmüştü.

Şemdinli halkı dün de olayları protesto etmiş ve ilçedeki patlamayı kimin gerçekleştirdiği veya gözaltında alınan kişinin kimliğiyle ilgili bir açıklama
yapılmasını istemişti.
 
Bombayı kitapçıya koyduğu öne sürülen ve halk tarafından yakalanarak polise teslim edilen üç kişiyle ilgili olarak zanlılardan sadece birinin gözaltında olduğu açıklandı. Vali Erdoğan Gürbüz gözaltındaki kişinin kimliğini açıklamaktan ise kaçındı.
 
Kalabalığın yakalayarak güvenlik güçlerine teslim ettiği diğer iki kişinin nerede olduğu ise belirsiz. İddialara göre bu iki kişi jandarmanın korumasında tutuluyor. 

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; `15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir`
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
16.07.2026
01:48
Bingöl`de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl Şehitliği'nde düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Protokol üyeleri, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı.
16.07.2026
01:47
Bingöl`de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl'de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Gazisi Ahmet Boğatekin'i evinde ziyaret ettiler. Boğatekin'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
16.07.2026
01:45
Bingöl`de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl'de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl-Elâzığ karayolunda meydana gelen trafik kazasında, seyir halindeki otomobilin ineklere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı, 2 inek ise telef oldu.
16.07.2026
01:45
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre, 17 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 3,90 lira, benzine 1 lira zam yapılması bekleniyor. Bingöl'de tabelaların göstereceği rakamlar şöyle olacak;
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın