KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Şemdinli Susurluk olayından bağımsız'

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki olaylarla Susurluk arasında bağlantı kurulamayacağını söyledi.

`Şemdinli Susurluk olayından bağımsız`
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 03:29
0
1678
0
AA aa
Çankaya Köşkü'ndeki bir resepsiyonda soruları yanıtlayan Orgeneral Fevzi Türkeri, Şemdinli ilçesindeki olaylar için, "Susurluk gibi değil, lokal bir olay"
ifadesini kullandı.
 
'Tahriklere kapılmamak gerekir' çağrısında bulunan Orgeneral Türkeri, konunun yargıya intikal ettiğini, bundan sonra gelişmeleri yargıya bırakmak gerektiğini söyledi. 
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de, aynı resepsiyonda sorular üzerine, Şemdinli olaylarının yargıya intikal ettiğini, yargıya intikal etmiş bir konuda değerlendirme yapmak istemediğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise ayrıntılı bilgi aldığında bir değerlendirme yapacağını açıkladı.
 
Ölen iki kişinin cenazesi toprağa verildi
 
Bu arada ilçede 9 kasımda meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan olaylarda ölen iki kişinin cenazesi toprağa verildi.
 
Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz'ın cenazesi, ilçe camisinde yıkandıktan sonra kalabalık grup tarafından eller üzerinde taşınarak Garipler Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazenin taşınması sırasında grup, 'vali istifa', 'Ağar'ın dişleri bize geçmez' diye slogan attı.

Kollarında 'kırmızı bant' bulunan DEHAP Şemdinli ilçe örgütü üyeleri tarafından kordon altına alınan cenazelerin Garipler Mezarlığı'nda toprağa verilmesinin ardından kalabalık grup dağılmayarak, mezarlık yakınında bulunan bir okulun bahçesinde toplandı.

Sık sık terör örgütü PKK lehine slogan atan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra örgüt marşı okudu.

Marşın okunmasının ardından Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Kürtçe yaptığı konuşmada, Yüksekova'dan Şemdinli'ye gelen gruba teşekkür etti.
 
'Karanlık olaylar açığa çıkarılmalı'

İlçede yaşanan olayın Susurluk'ta yaşanan olayla benzerlik gösterdiğini iddia eden Tekin, ilçede daha önce meydana gelen olayların bu son olayla bağlantılı olduğunu, 'bu karanlık olayların açığa çıkarılması gerektiğini' kaydetti.

Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz'ın da yakınları ve Demokratik Toplum Hareketi yönetim kurulu üyesi Doğan Erbaş da birer konuşma yaptı. 
 
Cenazeye, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. 
 
Şemdinli soruşturması sürüyor
 
Şemdinli'de 9 kasımda eski PKK'lı Seferi Yılmaz'a ait kitapçı bombalanmış, bir kişi ölmüş, bombayı attığı öne sürülen bir kişinin sığındığı otomobil halk tarafından durdurulmuş ve içindeki üç kişi tartaklanarak polise teslim edilmişti.
 
Bu üç kişinin serbest bırakıldığı iddiası üzerine Şemdinliler sokaklara dökülmüş ve polis noktası ateşe verilmişti. Otomobilde keşif yapan savcı ve Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın üzerine de ateş açılmış, bir kişi de burada ölmüştü.

Şemdinli halkı dün de olayları protesto etmiş ve ilçedeki patlamayı kimin gerçekleştirdiği veya gözaltında alınan kişinin kimliğiyle ilgili bir açıklama
yapılmasını istemişti.
 
Bombayı kitapçıya koyduğu öne sürülen ve halk tarafından yakalanarak polise teslim edilen üç kişiyle ilgili olarak zanlılardan sadece birinin gözaltında olduğu açıklandı. Vali Erdoğan Gürbüz gözaltındaki kişinin kimliğini açıklamaktan ise kaçındı.
 
Kalabalığın yakalayarak güvenlik güçlerine teslim ettiği diğer iki kişinin nerede olduğu ise belirsiz. İddialara göre bu iki kişi jandarmanın korumasında tutuluyor. 

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2024
18:34
'Eğitimde şiddet yasası çıkarılsın!'
'Şiddete yönelik önlem almanız için daha kaç eğitimcimizi yitireceğiz?' diyen Dursun, 'Artık yeter!' diyerek eğitimde şiddet yasası çıkarılması çağrısında bulundu! Dursun, ailelere ve tüm topluma da çağrıda bulundu; 'Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!'
10.05.2024
18:03
Eserleri
Eserleri 'Kadın El Emeği' Sergisinde Görücüye Çıktı
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de mesleki eğitim alan kadınların ürettikleri eserler, Miliamall AVM'de açılan sergide görücüye çıktı. Elde edilen gelirlerle hane bütçelerine katkıda bulunacaklar.
10.05.2024
16:54
Babacan`a ‘En iyi erkek fantazi pop ödülü`
Babacan'a 'En iyi erkek fantazi pop ödülü'
Ses sanatçısı hemşehrimiz Yadin Babacan'ın Yaw He He adlı tekli single şarkısı 'En iyi erkek fantazi pop ödülüne layık görüldü.
10.05.2024
15:57
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Bingöl Valiliği, Genç İlçesi kırsalında araziye gizlenmiş toz esrar maddesi ele geçirildiğini duyurdu.
10.05.2024
15:29
‘AK Kadınlar`dan İsrail tepkisi!
'AK Kadınlar'dan İsrail tepkisi! 'Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır'
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!'
10.05.2024
15:28
Bingöl Havalimanı`nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı'nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı Nisan 2024 uçak, yolcu ve yük trafiği istatistikleri açıklandı. Yılın ilk dört ayındaki verilerin paylaşıldığı istatistiklerde taşınan yük miktarının yarım milyon tona ulaştığı görüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın