KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Sempozyum faydalı geçti

Bingöl Dernekler Federasyonu (BİNDEF) tarafından düzenlenen sempozyuma katılan Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, sempozyumun Bingöl'ün sorunları açısından faydalı geçtiğini söyledi.

Sempozyum faydalı geçti
05 KASIM 2010 CUMA 07:59
0
2208
0
AA aa

29-31 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılan ve Bingöl Dernekler Federasyonu (BİNDEF) tarafından organize edilen''Sürdürülebilir Kalkınma, Yaşanabilir Bingöl Sempozyumu'' Bingöl'den 40 mahalle ve köy muhtarı ile İstanbul'daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve BİNDEF Yönetim Kurulu'nun iştiraki ile DSİ Dragos tesislerinde gerçekleştirilmişti. 

Sempozyuma katılan muhtarlar dün saat 13.30'da Bingöl Muhtarlar Derneği'nde sempozyum ile ilgili izlenimlerini aktardılar.

Muhtarlar adına basın açıklaması yapan Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Butaku, sempozyumun Bingöl'ün sorunlarının çözümü açısından faydalı geçtiğini ifade etti.
BİNDEF'in daveti üzerine sempozyuma 40 muhtar ile katıldıklarını söyleyen Butaku, sempozyuma Orköy uzmanları, tarım uzmanları, AB projelerini hazırlayan uzmanlar ve siyaset uzmanlarının katıldığını ve bu uzmanlara Bingöl'ün sorunlarını dile getirdiklerini belirtti.

Sempozyumun ikinci gününde muhtarlar adına bir konuşma yaptığını ifade eden Butaku, “Sempozyumun ikinci gününde muhtarlar adına bir konuşma yaptım. Konuşmamda toplantıya katılan katılımcıları Bingöl'e davet ettim. Katılımcılarda davetimi kabul ettiler. İlkbahar'da bu katılımcıların katılacağı bir toplantı düzenleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz toplantıya Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'da destek vereceğini söyledi. Muhtarlar olarak düzenleyeceğimiz toplantıda Bingöl'ün sorunlarını masaya yatıracağız. Sempozyuma katılan işadamlarımızı Bingöl'de yatırım yapmaları için çağrıda bulunduk. Bu işadamlarımız Bingöl'de yatırım yaptıkları takdirde Bingöl için faydalı olacaktır. Bu sorunların masaya yatırıldığı sempozyumun Bingöl adına faydalı geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Sempozyum sonrası Ankara'ya geçtiklerini ve muhtarlar olarak Bingöl milletvekilleri ve Bakan Yılmaz ile görüştüklerini belirten Butaku, görüşmelerde Bingöl'ün sorunların çözümü için vekillerden ve Bakan Yılmaz'dan söz aldıklarını ifade etti.

Bakan ve vekillerden Bingöl için faydalı projelerin biran önce hayata geçirilmesini istediklerini kaydeden Butaku, Bakan Yılmaz ve vekillerin kendilerine alt yapı çalışmalarının 2011 yılında başlayacağını söylediklerini sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın