KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Sempozyumunun sonuç bildirgesi açıklandı

Bingöl Dernekler Federasyonu (BİN-DEF) tarafından 28 Ekim 2010 ve 31 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılan 3 günlük &';sürdürülebilir kalkınma yaşanabilir Bingöl” sempozyumu sonuç bildirgesi açıklandı.

Sempozyumunun sonuç bildirgesi açıklandı
23 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:16
0
2101
0
AA aa

Bingöl Dernekler Federasyonu (BİN-DEF) Genel Başkan İbrahim Aybek, yaptığı yazılı açıklamada federasyon olarak 28 Ekim 2010 ve 31 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılan 3 günlük “sürdürülebilir kalkınma yaşanabilir Bingöl” sempozyumu sonuç bildirgesini açıkladı. 

Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Bingöl'ün 1990'lı yıllarda köyden kente olan göçlerle birlikte tarım ve hayvancılıkla uğraşan kırsal nüfus hızla azaldığını belirten BİN-DEF Genel Başkan Aybek, “İl merkezinin gerek fiziki yapısının gerekse istihdam alanlarının yetersizliği göç eden yurttaşların kentte yoksullaşmalarına neden olmuştur. Bu yapı batıya göçü başlatmıştır.

 Göçün sonucu olarak batı şehirlerinde dernekleşecek kadar yoğun bir nüfusa sahip olduk. Bu perspektiften yola çıkarak tüm tarafları aynı proje kapsamında bir araya getirmeyi amaçladık. Federasyonumuz sivil inisiyatif oluşturmanın bir gereği olarak, ilimizin en küçük yönetsel birimlerinin seçilmişleri yani muhtarlarımızı davet etmiştir.. Dolayısı ile en küçük yerleşim birimleri olan, mahalle, köy ve mezralarımızı temsilen bu sempozyuma davet edilmişlerdir. Bu özel seçim ile hem insanlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik eğilimlerini ölçmek, talep ve beklentilerini öğrenmek hem de sempozyum sürecinde oluşan bilgi birikimini, uygulanabilir ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma yöntemlerini tabana en sağlıklı ve en kısa yoldan ulaştırma imkanı oluşmuştur.

Sempozyum kapsamında davetli olarak Bingöl'den gelerek çalışmalara katılan muhtarlar federasyon yönetim kurulu üyeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı uzmanları, AB projeleri hazırlama ve bu projelerden yararlanma süreçleri hakkında sunum yapan AB uzmanı ile oturum moderatörleri başkanlığında farklı konularda sunumlar yapılmıştır. Her oturum sonunda katılımcıların soru sorma ve görüşlerini ortaya koymasına olanak verilmiştir. Yine her oturumun uzmanları tüm sorulara bilgileri oranında eksiksiz cevap vermişlerdir.

Her oturum 1 saat sürede tamamlanmıştır. Uzman tarafından 40 dakika sunum yapılmıştır. Katılımcılar 20 dakikada soru sorma ve ek görüşler ortaya koymuşlardır. Oturumları moderatörler yönetmişlerdir. İlk defa muhtarlar ile sivil toplum örgütleri federasyon öncülüğünde bu denli büyük bir çalıştayda bir araya gelmişlerdir. Öte yandan farklı illerde görev yapan bürokratların da bu kapsamda katılımcı olması oldukça yararlı olmuştur. Sempozyum kapsamında belirlenen konu ve konuklar önemle seçilmiştir” dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın