KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Sempozyumunun sonuç bildirgesi açıklandı

Bingöl Dernekler Federasyonu (BİN-DEF) tarafından 28 Ekim 2010 ve 31 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılan 3 günlük &';sürdürülebilir kalkınma yaşanabilir Bingöl” sempozyumu sonuç bildirgesi açıklandı.

Sempozyumunun sonuç bildirgesi açıklandı
23 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:16
0
2235
0
AA aa

Bingöl Dernekler Federasyonu (BİN-DEF) Genel Başkan İbrahim Aybek, yaptığı yazılı açıklamada federasyon olarak 28 Ekim 2010 ve 31 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılan 3 günlük “sürdürülebilir kalkınma yaşanabilir Bingöl” sempozyumu sonuç bildirgesini açıkladı. 

Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Bingöl'ün 1990'lı yıllarda köyden kente olan göçlerle birlikte tarım ve hayvancılıkla uğraşan kırsal nüfus hızla azaldığını belirten BİN-DEF Genel Başkan Aybek, “İl merkezinin gerek fiziki yapısının gerekse istihdam alanlarının yetersizliği göç eden yurttaşların kentte yoksullaşmalarına neden olmuştur. Bu yapı batıya göçü başlatmıştır.

 Göçün sonucu olarak batı şehirlerinde dernekleşecek kadar yoğun bir nüfusa sahip olduk. Bu perspektiften yola çıkarak tüm tarafları aynı proje kapsamında bir araya getirmeyi amaçladık. Federasyonumuz sivil inisiyatif oluşturmanın bir gereği olarak, ilimizin en küçük yönetsel birimlerinin seçilmişleri yani muhtarlarımızı davet etmiştir.. Dolayısı ile en küçük yerleşim birimleri olan, mahalle, köy ve mezralarımızı temsilen bu sempozyuma davet edilmişlerdir. Bu özel seçim ile hem insanlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik eğilimlerini ölçmek, talep ve beklentilerini öğrenmek hem de sempozyum sürecinde oluşan bilgi birikimini, uygulanabilir ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma yöntemlerini tabana en sağlıklı ve en kısa yoldan ulaştırma imkanı oluşmuştur.

Sempozyum kapsamında davetli olarak Bingöl'den gelerek çalışmalara katılan muhtarlar federasyon yönetim kurulu üyeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı uzmanları, AB projeleri hazırlama ve bu projelerden yararlanma süreçleri hakkında sunum yapan AB uzmanı ile oturum moderatörleri başkanlığında farklı konularda sunumlar yapılmıştır. Her oturum sonunda katılımcıların soru sorma ve görüşlerini ortaya koymasına olanak verilmiştir. Yine her oturumun uzmanları tüm sorulara bilgileri oranında eksiksiz cevap vermişlerdir.

Her oturum 1 saat sürede tamamlanmıştır. Uzman tarafından 40 dakika sunum yapılmıştır. Katılımcılar 20 dakikada soru sorma ve ek görüşler ortaya koymuşlardır. Oturumları moderatörler yönetmişlerdir. İlk defa muhtarlar ile sivil toplum örgütleri federasyon öncülüğünde bu denli büyük bir çalıştayda bir araya gelmişlerdir. Öte yandan farklı illerde görev yapan bürokratların da bu kapsamda katılımcı olması oldukça yararlı olmuştur. Sempozyum kapsamında belirlenen konu ve konuklar önemle seçilmiştir” dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın