KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Sendikalar arası çekişmeler sürüyor!

Eğitim-Sen ile Eğitim Bir-Sen arasında başlayan çekişme, sıcaklığını kurumaya devam ediyor. Son olarak açıklama yapan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Mali Sekreteri Muzaffer Aydın; “Oyunu bozmaya kararlıyız” dedi.

Sendikalar arası çekişmeler sürüyor!
04 MAYIS 2007 CUMA 10:24
0
1011
0
AA aa
13 Nisan 2007 tarihinde yerel basında yayınlanan açıklamalarına karşılık olarak Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan açıklamada Eğitim-Sen için ‘sözde sendika' ifadelerinin yer aldığını belirten Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Mali Sekreteri Muzaffer Aydın; “Bu cümleleri sarf edebilmek için Türkiye'nin sendikal mücadele tarihinden bihaber, art niyetli ve cüretkâr olmak gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa aklı başında hiç kimsenin Eğitim Sen'e sözde sıfatını yakıştırmayacağı kesindir” dedi.
Eğitim Bir-Sen'in açıklamasında Eğitim-Sen'in ve KESK Merkez Yönetim Kurullarında bulunan yöneticileri kast edilerek, insanların manevi yaşantılarına saygılı olmadıkları suçlamasında bulunulduğunu söyleyen Aydın, ‘bu suçlamayı yapan herkesten açıkça şu soruyu yanıtlamalarını istiyoruz' dedi ve sorusunu yöneltti.
Aydın: “Dinsel motiflerin kendisini modern demokratik ilkelerle yenilemesi yanlışlığının, demokratik tabiatın zaten insanı, toplumu, evreni tanımlayan teolojik yansımaların doğasında nasıl aranması gerektiği? Çünkü bu soru cevaplanmadan ne suçlamayı yapanların ne yapmaya çalıştığı nede Eğitim Sen'in demokratik anlayışı anlaşılabilir. Çünkü Eğitim-Sen çok sesliliğe farklı görüş sahibi olmaya verdiği değer sonucu eğitimsen olmuştur”

Eğitim Bir-Sen'in yaptığı açıklamada, 14 Nisan 2007 tarihinde yapılan Cumhuriyet mitingine katılmayla ilgili bir suçlamada bulunulduğunu da ifade eden Aydın, suçlamanın niyetle ve derin bilgi sahibi olunmadan yapıldığından dolayı muhatap bulamayacağını kaydetti.

Aydın, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in 11 Nisan 2007tarihli   “tehlikenin farkındayız oyuna gelmiyoruz” şeklindeki basın açıklaması metninde yer verdiği görüşleri özetle şöyle anlattı.
 “Eğitim Sen, demokratik ve bağımsızlıkçı çizgisiyle bugüne kadar ne darbeci güçlerin yanına savrulmuş ne de gerici, işbirlikçi, emek düşmanı ve toplumun her alanını dinselleştirme politikaları güden partilerin “demokratlık” bayrağını ellerine aldıklarını düşünerek bu kesimlerin arkasında sıralanmıştır. Evet, Eğitim Sen tüzel kişiliği, üyelerinin 14 Nisan mitingine katılıp katılmamaları konusunda resmi bir karar almamıştır. Çünkü Eğitim Sen çoksesliliğe, farklı görüş sahibi olmaya verdiği değer sonucunda Eğitim Sen olmuştur. Bu anlayıştan vazgeçeceğimizi düşünenlerin hayal kırıklığı yaşayacakları açıktır. İsteyen Eğitim Sen üyesi elbette bu mitinge katılacak, isteyen üye ise katılmayacaktır. Hiçbir üyemizi engelleme ya da teşvik etme niyetimiz de olamaz. Ama bizim, toplumu kendi iktidar kavgaları ekseninde kutuplaştırmak isteyenlerin oyunlarına alet edilecek bir tek eğitim ve bilim emekçisi üyemiz yoktur. Eğitim Sen, bu toplumun öncülerindendir. Aydınlık gücüdür. Hiç kimsenin bu tertemiz örgütü darbecilerle ya da gerici, güdümlü “demokratlarla” yan yana göstermeye gücü yetmez, yetmeyecektir. Ve yine bilinmesini isteriz ki Eğitim Sen sadece kendisine bağlı emekçilerin değil tüm eğitim emekçilerinin haklarını savunmaya. Hukuklarını korumaya devam edecektir. Tüm bunları yaparken de demokratik meşru zeminde çalışacaktır. Karşısına kimi çıkarırlarsa çıkarsınlar. Hani odaktan yönelirse yönelsinler mücadele ye devam edecektir. Sayısı bir tek kişide olsa iktidarları ve yandaşlarını teşhir etmeye devam edecektir bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın