KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Sendikalar beşinci büyük güçtür

Güldemir: “Bu gücün bize verdiği yetkiyle ‘sorunları nasıl çözebiliriz’ düşüncesiyle yola çıkıyoruz. Sendikal tanımımızı kısaca özlük ve özgürlük olarak tanımlıyoruz” dedi.

Sendikalar beşinci büyük güçtür
13 OCAK 2014 PAZARTESİ 10:05
0
1391
0
AA aa

Bingöl'de Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) İş Kolu Bingöl İl Başkanlığı İl Divan Kurulu toplantısı yapıldı.

Büyük Bingöl Oteli'nde yapılan toplantıya Diyanet-Sen Genel Merkezi temsilen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Güldemir ve Ali Bayır, Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik ile Diyanet-Sen Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güldemir, Statüko ve bürokratik oligarşinin Türkiye'nin yetkili organlarına hakim olmaması için mücadele ettiklerini söyledi.

Sendikanın teşkilatlanmasıyla ilgili üyeler ve yönetimlerle istişare ve bilgi alışverişi içinde olduklarını ifade eden Güldemir: “Yaklaşık 3 ay önce başkanlar kurulunda tüm Türkiye'yi kapsayacak il divan toplantıları programı düzenledik ve buna uyuyoruz bu kapsamda en büyük metropol şehirlerden en küçük illere kadar ayırt etmeden bütün illerimiz dolaşıyor. Divan kurulu toplantıları münasebetiyle sendikamızın kurulduğundan bu güne kadar destek veren emek harcayan meslektaşlarımızla tanışıp, sendikamız bünyesindeki projeleri anlatıp, onların sorunlarını problemlerini dinleyerek varsa eleştiri ve görüşlerini alarak bunları harmanlayıp sendikamızı bir adım daha ileri taşımak istiyoruz” dedi.

Demokratik toplumlarda, Sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin yasama, yürütme, yargı ve medyadan sonra 5. güç olarak kabul edildiğini kaydeden Güldemir: “Bu gücün bize verdiği yetkiyle sorunları nasıl çözebilir düşüncesiyle yola çıkıyoruz. Sendikal tanımımızı kısaca özlük ve özgürlük olarak tanımlıyoruz. Konfederasyon başkanımız bununla ilgili olarak, ‘varlığımız Vesayeti deşifresi etmektir' diye tanımlıyor. Bu ülkedeki vesayetin bir daha geri gelmemesi için, statükonun ve bürokratik oligarşinin bu ülkenin yetkili organlarına hakim olmaması için mücadele ediyoruz biz. Mücadelemiz çok değerli çok önemli bir mücadeledir. Elbette bununla birlikte hizmet sendikacılığı ve ücret sendikacılığı da yağacağız ama değerler sendikacılığını asla hiçbir yere bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Türkiye'nin gündem maddelerinden biri olan Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamada bulunan Güldemir: “Biz anayasanın tamamını talep ettik, hükümet bize 26 maddelik referandum sundu yetmez ama evet dedik, referandumdan çıkan yüzde 58'lik sonuç bu ülkede başkanlık sistemini gündeme getirdi. Halen konuşuluyor yarı başkanlık tam başkanlık. Siyaset bilimcileri diyor ki; Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi otomatik olarak yarı başkanlığa geçiştir. Tam başkanlık olur mu? olur, bir şartla olur, başkanın diktatör olmaması için başkanın diktatör olmasının önüne geçebilmek için sivil toplum örgütlerinin güçlü olması gerektiğini söylüyorlar” diye konuştu.

Türkiye'de demokrasinin işlemesi için milli iradenin önüne geçecek engelleri ortadan kaldırmak için mücadele verdiklerini kaydeden Güldemir: “Biz referandum sonrası artık bu ülkenin normalleştiğini düşünüyorduk artık eski duruşun asla olmayacağını hayal ediyorduk. Bunun getirmiş olduğu rahatlık vardı. Ama birileri iki ağacı bahane ederek bu ülkeyi karıştırmaya kaosa sürüklemeye kalktılar. Geçmişteki Kemalist diktatör statüko veraseti bitirdik bir başka verasetle karşı karşıyayız tabandaki kardeşlerimiz bizim kardeşlerimizdir bu kardeşlerimizi kucaklıyoruz. Yukarıda bir takım sıkıntılar olabilir onunla yetkililer uğraşırlar biz tabanda İslam kardeşliğimize zarar verecek adımları atmamalıyız. Biz bu ülkedeki demokrasinin işlemesi için milli iradenin önüne geçecek engelleri ortadan kaldırmak için mücadelemizi veririz” şeklinde konuştu.

Güldemir'den sonra bir konuşma yapan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Bayır, 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu hakkında bilgi verdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın