KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Şenlik şöleni düzenledi

Bingöl Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi, ‘Geleneksel Bahar Şenlikleri’ düzenledi. TEMA ve BİNÇEVDER’in de destek verdiği şenlikler kapsamında farklı dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Şenlik şöleni düzenledi
19 MAYIS 2015 SALI 00:53
0
2607
0
AA aa

 Programın açılış konuşmasını yapan BİNÇEVDER Yönetim Kurulu Üyesi Tuba Güler, Bingöl Belediyesi, TEMA ve derneklerince yürütülen ‘Uyuşturucu, şiddetve bağımlılığı önleyici sosyal gelişim farkındalık Çalışması' projesine değindi.

Uyuşturucu bağımlılığının Bingöl ve Türkiye'deki etkisine vurgu yapan Güler, “ülkemiz gençlerini en amansız ve korumasız zamanlarda tuzağa düşürmeye yönelik tacirlerin hesapları en can yakıcı sorun halini almıştır. Gün geçiniyor ki ülkemizin herhangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne veya yüreği yanık bir baba yavrusu için yardım istemesin” dedi.

Bağımlılıkla mücadelenin tek bir kurum veya merciinin işi olmadığını, kamu, özel sektör ve sivil toplum gibi birçok paydaşın ortak çabasını ve uzun soluklu programın tavizsiz uygulanmasını gerektirdiğini kaydeden Güler, “Ancak, bu noktada bir hususu hatırlatmak isterim, Çağdaş toplumlarda, halk sağlığına ilişkin sorunlar devlet mekanizmasının sivil toplumların sinerjik çalışmasıyla aşılmaktadır. Her şeyi devletin düşünüp, planlayıp, uyguladığı İr anlayış, çağdaş demokratik toplumlarda terk edilmiş bir yönetişim tarzıdır. Başta belediyemiz olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının uyuşturucuyla mücadele çabalarında yer alması, geleneksel devlet algılarının tersine, bir acz ifadesi olarak değerlendirilmemeli ve bu İşbirliği kamuoyuna açık yüreklilikle deklare edilmelidir” şeklinde konuştu.

Gençler için ideolojik ve politik ayrım gözetmeksizin çalışılması gerektiğini kaydeden Güler, şunları söyledi: “Uyuşturucu ile mücadeleyi; tüketim kültürü, kapitalist ekonomi, insan hayatına dair anlam sorunsalı, toplumsal ve sınıfsal farklılaşma, şehirleşme ve sanayileşmenin getirdiği toplumsal karmaşa, eğlence kültürü, uyuşturucu ve alkol piyasasını elinde tutan sermaye ve suç örgütleri ile medyadan ve ayrıca, modern insanın varoluşsal, sosyal ve psikolojik açmazlarından bağımsız düşünmek mümkün değildir. Tarihî ve kültürel kökleri hala canlı olan, mensup olduğu ahlaki değerleri bir şekilde korumayı başarmış bir Bingöl için, geleceği olan gençlerini de koruması elzemdir. Bunun için hiçbir ideolojik ve politik ayrım gözetmeden hep birlikte işbirliği yapmalı, memleketimizi ve gençlerimizi tüketim ve bağımlılık endüstrisinin kollarına düşmekten kurtarmalıyız.”

Güler'den sonra kısa bir konuşma yapan TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan ise, “Burada olma sebebimiz, bugün için ödüllerin geçekten bir değeri, yok. Bunu anlamamız lazım. Asıl arzu ettiğimiz şey, sanata özellikle gençlerin birleşik yaşam tarzı sürmesine katkı sunmak, şiir edebiyat kompozisyon gibi sanatların değerli taşıyacak bir motivasyon aracı olarak kullandık. Bu vesileyle herkese her bireye teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bağımlılık ve çevre bilinci temasıyla şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Planör uçak uçurma, çuval, yumurta taşıma, ses, yemek, top sektirme, halat çekme yarışmalarıyla devam eden program, müzik şöleni ve şiir dinletisiyle son buldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın