KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

'Serbest piyasa mekanizmasından taviz olmayacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 'Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir' dedi.

`Serbest piyasa mekanizmasından taviz olmayacak`
22 MART 2021 PAZARTESİ 17:26
5
1199
0
AA aa

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Makroekonomik istikrarın ön koşulları fiyat istikrarı ve finansal istikrar olduğunu vurgulayarak, bu alanlarda istikrar olmaksızın; güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir bir büyümeye ulaşmanın mümkün olmadığını kaydetti.

Bakan Elvan şöyle devam etti:

"Uygulamakta olduğumuz 'enflasyonda düşüşü önceliklendiren' makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz."

Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsediklerini vurgulayan Bakan Elvan," Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir. Reform paketimizde yer alan eylemler de, yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olası şoklara karsı direncimizi artıracaktır" ifadesini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2025
16:58
Bingöl`de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan zanlı ile hakkında uyuşturucudan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı.
06.05.2025
16:19
Cezaevinden çıkanlara yeni `ayar`
Cezaevinden çıkanlara yeni 'ayar'
CHP Genel Başkanı Özel'e saldırı sonrası infaz rejimi yeniden tartışmaya açıldı; Türkiye'de cezaevinden çıkan her iki kişiden biri tekrar suç işliyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre cezaevinden çıkanların yüzde 45'i yeniden suç işliyor; Bakanlık yeni bir infaz sistemi için çalışmalara başladı.
06.05.2025
15:07
Bingöl`de 112`ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Bingöl'de 112'ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Duyarlılık çağrısında bulunan Bingöl Valisi Usta; 'Gereksiz yere yapılan aramalar, gerçek acil durumları geciktirebilir. Lütfen 112'yi sadece acil durumlar için arayalım. Her saniye önemli, her çağrı bir hayat kurtarabilir' dedi.
06.05.2025
15:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
06.05.2025
15:02
Şırnak`tan Bingöl`e kitap kardeşliği
Şırnak'tan Bingöl'e kitap kardeşliği
Şırnak Yeşeren Gençlik Derneğince temin edilen kitaplarla, Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesindeki ilkokula kütüphane kuruldu.
06.05.2025
15:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 993,49 gram metamfetamin, 37,72 gram esrar ve 0,20 gram kokain ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın