KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Servi'de tarih fışkırıyor!

Çevresinde barındırdığı zengin yeraltı maden rezervleri ile bilinen Servi bölgesi, tarihi ve kültürel yönden de keşfedilmeyi bekliyor.

Servi`de tarih fışkırıyor!
25 MART 2014 SALI 02:10
1
3700
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit edilen 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusu 2 Bin'in altında kaldığı için köye dönen Servi, çevresinde barındırdığı zengin yer altı maden rezervlerinin yanı sıra, tarihi ve kültürel yönden de keşfedilmeyi bekliyor. Dızd Kalesi, Celaleddin Harzemşah Yatırı, Kuç Hunu Han İçi Kalıntıları ve Gözertepe – Maden Köşkü gibi daha birçok önemli tarihi ve kültürel değerleri barındırıyor.

Tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olmalarına rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten Ahmet Çetin isimli vatandaş, bunların gün yüzüne çıkması için çabaladığını söyledi.

Yoğun girişimleri sonucunda Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Lokman Kemaloğlu'nun ekibiyle birlikte Servi'ye geldiğini ve yaptıkları araştırma ve incelemelerin ardından Servi'de önemli tarihi ve kültürel zenginliklerin barındığını kendisinin de ifade ettiğini belirten Çetin: “Bölgemiz, yer altı zengin maden kaynakları kadar tarihi ve kültürel değerler bakımında çok önemli değerlere sahiptir. Servimiz, Dızd Kalesi, Celaleddin Harzemşah Yatırı, Kuç Hunu Han İçi Kalıntıları ve Gözertepe – Maden Köşkü gibi daha birçok önemli tarihi ve kültürel değerleri barındırıyor. Ancak burada şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmaması adeta tarih ve kültürümüzün yer altında saklı kalmasına neden oldu. Bunların gün yüzüne çıkartılıp bölgemizin bu yönüyle hak ettiği konuma gelmesi için çalmadığım kapı kalmadı. En sonunda ulaştığım Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Lokman Kemaloğlu, ekibiyle birlikte Servimize geldi. Kendilerinin de yaptıkları araştırma ve incelemelerin ardında bölgemizin tarihi bakımdan önemli bir konumda olduğunu ifade ettiler. Bölgemiz, Urartular, Romalılar ve Bizanslılar olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu medeniyetlerin birçok izi halen tazeliğini koruyor. Bunların gün yüzüne çıkartılmasını istiyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
25.03.2026
00:11
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl`de Yakalandılar
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl'de Yakalandılar
'Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.03.2026
00:09
Bingöl`de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de korunma altındaki çocuklara yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik, yarışmaya katılan tüm çocukların kazanan olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın