KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Seven: iddialar asılsızdır

HDP’li meclis üyelerinin AK Parti Bingöl Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Ilıcalar Belediye Meclis Üyesinin eşinin İŞKUR listesinden işe alındığına yönelik iddialara cevap veren AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven, iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Seven: iddialar asılsızdır
30 HAZİRAN 2016 PERŞEMBE 23:25
0
2431
0
AA aa

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, HDP'li meclis üyelerinin İŞKUR listesindeki iddialarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

İddiaların asılsız olduğunu savunan Seven, “Son günlerde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamındaki İŞKUR alımlarında HDP Belediye Meclis Üyeleri,  AK Parti Bingöl Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Ilıcalar Belediye Meclis Üyesinin eşinin işe alındığını öne sürerek, yetki ve sorumluluklarını da aşarak Belediye Başkanımız Yücel Barakazi ve Belediye Meclis Üyelerini istifaya çağırmışlardır. HDP Belediye Meclis Üyelerinin bu iddiaları asılsız ve her zamanki gibi olumsuz gündem oluşturma çabasından öteye gitmemektedir” dedi.

Seven; “Öncelikle TYP alımlarına ilişkin İŞKUR tarafından belirlenen alım usulleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek gerekmektedir. Söz konusu usul ve yöntemler; yüzde 100'ü noterden kura ile yüzde 80 noter kurası ve yüzde 20'si liste (Mülakat)  ile yüzde 100 Liste ( Mülakat) olmak üzere 3 şekilde yapılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini tercih etmek tamamen İŞKUR ‘un takdirindedir. İŞKUR tamamen kura yöntemiyle yapabileceği gibi tamamen liste (mülakat) şeklinde de yapabilir” ifadelerini kullandı.

“YETKİ TAMAMEN İŞKURA AİT”

Alımlarda ilgili usul ve esasları belirleme yetkisinin tamamen İŞKUR'a ait olduğunu ifade eden Seven, şunları söyledi: “Bingöl kamuoyunun da bildiği üzere daha önceki TYP alımlarında tamamen kura yöntemi uygulanmıştır. Fakat bu uygulama sonucu aynı hanede yaşayan aile bireylerinden 2 ve daha fazla kişinin kurada isimlerinin çıkması, asıl ihtiyaç sahiplerinin isimlerinin kurada çıkmaması birçok haklı tepkiye yol açmış ve kamu vicdanını ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Tüm bu rahatsızlıklar dikkate alınarak İŞKUR tarafından liste alımı belirlenmiş ve bu şekilde ilana çıkarılmıştır. Bu ilan sonucunda müracaatlar başlamış ve akabinde alımlar yapılmıştır. Bu alımlarda özellikle dikkat edilen husus, öncelikle acil ihtiyaç sahibi olmasına, aynı haneden birden fazla kişi olmamasına ve bölgesel dağılıma özen gösterilmiş, Listeler bu şekilde belirlenmiştir. Her ne kadar bazı belediye meclis üyelerinin yakınları başvuru yapmışlarsa da durumun farkına varılması üzerine durumun AK Partinin etik anlayışına uygun olmaması nedeniyle gerekli işlemler yapılarak işe başlamaları önlenmiştir. Kaldı ki belediye meclis üyesinin veya bir yakının TYP (İŞKUR) kapsamında çalıştırılmasında kanunen bir sakınca ve engel de yoktur.”

HDP'li meclis üyelerinin kamuoyunun zihnini bulandırmak ve olumsuz gündem yaratmak için bir takım iddialarda bulunduğunu ifade eden Seven, şunları söyledi: “Şunun özellikle bilinmesi gerekir ki HDP Belediye Meclis Üyeleri konudan haberdar olmadan önce söz konusu durum belediyemiz tarafından fark edilmiş, belediyemizce fark edilen isimler silinmiş ve girişleri yapılmamıştır. Hiç bir hizmet üretemeyen kişilerin tam anlamıyla vakıf olmadıkları bir konu hakkında bazı iddialarda bulunması ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmaları da Bingöl kamuoyu tarafından ibretle izlenmektedir. Bu tür asılsız ve mesnetsiz iddiaların AK Parti belediyeciliğinin yapmış olduğu hizmetleri gölgeleyemeyeceği de aşikârdır. Öte yandan belediyesi HDP de olan illerde farklı siyasi görüş, dini inançta olanların belediye hizmet binasına dahi giremedikleri ve HDP ye oy veren yandaşların dışında TYP ve diğer alımlarda hiç kimsenin işe alınmadığı ayyuka çıkmışken sözde duyarlı HDP belediye meclis üyelerinin bu duruma neden sessiz kaldıkları hususunu da kamuoyunun vicdanına sunuyoruz. Bu çifte standartlı uygulamanın hiçbir etik anlayışa sığmadığını da kamuoyunun bilgisine sunuyor ve esefle kınıyoruz. Daha önce ifade ettiğimiz gibi bu memlekette taş üstüne taş koyamayanlar vesilesi ile hizmetlerimizi anlatma fırsatı da buluyoruz.  Bu münasebetle vatandaşlarımızın şunu da bilmesini isteriz; Bingöl diğer tüm yatırım ve hizmetlerde olduğu gibi İŞKUR projeleri kapsamında da ayrıcalık görmektedir.  Bu projeler kapsamında Bingöl'de alınan kişi sayısı diğer illere oranla daha fazladır. Bunun için emeği geçen başta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Milletvekilimiz Enver Fehmioğlu'na da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın