KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

Seven: iddialar asılsızdır

HDP’li meclis üyelerinin AK Parti Bingöl Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Ilıcalar Belediye Meclis Üyesinin eşinin İŞKUR listesinden işe alındığına yönelik iddialara cevap veren AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven, iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Seven: iddialar asılsızdır
30 HAZİRAN 2016 PERŞEMBE 23:25
0
2205
0
AA aa

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, HDP'li meclis üyelerinin İŞKUR listesindeki iddialarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

İddiaların asılsız olduğunu savunan Seven, “Son günlerde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamındaki İŞKUR alımlarında HDP Belediye Meclis Üyeleri,  AK Parti Bingöl Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Ilıcalar Belediye Meclis Üyesinin eşinin işe alındığını öne sürerek, yetki ve sorumluluklarını da aşarak Belediye Başkanımız Yücel Barakazi ve Belediye Meclis Üyelerini istifaya çağırmışlardır. HDP Belediye Meclis Üyelerinin bu iddiaları asılsız ve her zamanki gibi olumsuz gündem oluşturma çabasından öteye gitmemektedir” dedi.

Seven; “Öncelikle TYP alımlarına ilişkin İŞKUR tarafından belirlenen alım usulleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek gerekmektedir. Söz konusu usul ve yöntemler; yüzde 100'ü noterden kura ile yüzde 80 noter kurası ve yüzde 20'si liste (Mülakat)  ile yüzde 100 Liste ( Mülakat) olmak üzere 3 şekilde yapılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini tercih etmek tamamen İŞKUR ‘un takdirindedir. İŞKUR tamamen kura yöntemiyle yapabileceği gibi tamamen liste (mülakat) şeklinde de yapabilir” ifadelerini kullandı.

“YETKİ TAMAMEN İŞKURA AİT”

Alımlarda ilgili usul ve esasları belirleme yetkisinin tamamen İŞKUR'a ait olduğunu ifade eden Seven, şunları söyledi: “Bingöl kamuoyunun da bildiği üzere daha önceki TYP alımlarında tamamen kura yöntemi uygulanmıştır. Fakat bu uygulama sonucu aynı hanede yaşayan aile bireylerinden 2 ve daha fazla kişinin kurada isimlerinin çıkması, asıl ihtiyaç sahiplerinin isimlerinin kurada çıkmaması birçok haklı tepkiye yol açmış ve kamu vicdanını ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Tüm bu rahatsızlıklar dikkate alınarak İŞKUR tarafından liste alımı belirlenmiş ve bu şekilde ilana çıkarılmıştır. Bu ilan sonucunda müracaatlar başlamış ve akabinde alımlar yapılmıştır. Bu alımlarda özellikle dikkat edilen husus, öncelikle acil ihtiyaç sahibi olmasına, aynı haneden birden fazla kişi olmamasına ve bölgesel dağılıma özen gösterilmiş, Listeler bu şekilde belirlenmiştir. Her ne kadar bazı belediye meclis üyelerinin yakınları başvuru yapmışlarsa da durumun farkına varılması üzerine durumun AK Partinin etik anlayışına uygun olmaması nedeniyle gerekli işlemler yapılarak işe başlamaları önlenmiştir. Kaldı ki belediye meclis üyesinin veya bir yakının TYP (İŞKUR) kapsamında çalıştırılmasında kanunen bir sakınca ve engel de yoktur.”

HDP'li meclis üyelerinin kamuoyunun zihnini bulandırmak ve olumsuz gündem yaratmak için bir takım iddialarda bulunduğunu ifade eden Seven, şunları söyledi: “Şunun özellikle bilinmesi gerekir ki HDP Belediye Meclis Üyeleri konudan haberdar olmadan önce söz konusu durum belediyemiz tarafından fark edilmiş, belediyemizce fark edilen isimler silinmiş ve girişleri yapılmamıştır. Hiç bir hizmet üretemeyen kişilerin tam anlamıyla vakıf olmadıkları bir konu hakkında bazı iddialarda bulunması ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmaları da Bingöl kamuoyu tarafından ibretle izlenmektedir. Bu tür asılsız ve mesnetsiz iddiaların AK Parti belediyeciliğinin yapmış olduğu hizmetleri gölgeleyemeyeceği de aşikârdır. Öte yandan belediyesi HDP de olan illerde farklı siyasi görüş, dini inançta olanların belediye hizmet binasına dahi giremedikleri ve HDP ye oy veren yandaşların dışında TYP ve diğer alımlarda hiç kimsenin işe alınmadığı ayyuka çıkmışken sözde duyarlı HDP belediye meclis üyelerinin bu duruma neden sessiz kaldıkları hususunu da kamuoyunun vicdanına sunuyoruz. Bu çifte standartlı uygulamanın hiçbir etik anlayışa sığmadığını da kamuoyunun bilgisine sunuyor ve esefle kınıyoruz. Daha önce ifade ettiğimiz gibi bu memlekette taş üstüne taş koyamayanlar vesilesi ile hizmetlerimizi anlatma fırsatı da buluyoruz.  Bu münasebetle vatandaşlarımızın şunu da bilmesini isteriz; Bingöl diğer tüm yatırım ve hizmetlerde olduğu gibi İŞKUR projeleri kapsamında da ayrıcalık görmektedir.  Bu projeler kapsamında Bingöl'de alınan kişi sayısı diğer illere oranla daha fazladır. Bunun için emeği geçen başta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Milletvekilimiz Enver Fehmioğlu'na da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın