KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Sevgi evlerinin bireyleri taramadan geçtiler

Bingöl Ağız ve Diş Hastanesi'nce Sevgi Evleri'nde kalan çocukların ağız ve diş sağlığı kontrol edilerek, taramadan geçirildiler.

Sevgi evlerinin bireyleri taramadan geçtiler
02 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 08:37
0
3464
0
AA aa
Bingöl İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İller Bankası Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne giden Bingöl Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Mahmut Eliş, Hastane Müdürü Zülküf Bağbars ve diş doktorları Alper Karabağ ve Fadem Hasar, çocukları ağız ve diş taramasından geçirdiler.
Tarama esnasında Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kılıç Kaya ve İller Bankası Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürü Nurettin Beki hazır bulundular.
Sevgi Evleri'nde kalan çocukların tamamının kontrolden geçirildiğini belirten Bingöl Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Mahmut Eliş, çocukların ağız ve diş bakımında genel olarak eğitimli olduklarını söyledi.


Ağız ve diş muayeneleri yapılan çocuklardan tedavi ihtiyacı olanları hastaneye çağırıp tedavilerini yaptıracaklarını söyleyen Eliş, “Yaptığımız kontrollerde çocukların ağız ve diş sağılığı bakımında bilinçli olduklarını gördük. Yaptığımız muayenede önemli bir ağız ve diş sorununa rastlamadık.
 
Bu çocuklara her zaman destek olmalıyız, onların herkesten daha çok şefkat ve ilgiye ihtiyacı var. Gerek duyulduğunda bu tür periyodik uygulamalar yapılacaktır. Bundan sonraki çalışmalarımız arasında YİBO ve PİO'lar var. Hedeflerimiz arasında koruyucu hekimlik önemli olduğu için koruyucu hekimliğe önem veriyoruz” dedi.


Yapılan davranışın takdire şayan olduğunu belirten İl Sosyal Hizmetler Müdürü Kılıç Kaya, “Değerli hocamız çok güzel ve anlamlı bir davranış sergileyerek, yuvada kalan çocuklarımızı ağız ve diş kontrollerinden geçirdiler. İnşallah bu güzel davranış örnek olur. Sayın hocalarımıza çocuklara göstermiş olduğu bu güzel ilgi için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.


Yapılan uygulamanın çok önemli olduğunu belirten İller Bankası Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürü Nurettin Beki, 44 çocuğun ağız ve diş taramasından geçirildiğini söyleyerek uygulamaya katılan doktorlara teşekkür etti.


Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın