KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Sevgi köprüsü bingöl'de

Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) ve Sevgi Köprüsü Gönüllüleri tarafından organize edilen Sevgi Köprüsü'nün 5'inci köprüsü Bingöl'e geldi.

Sevgi köprüsü bingöl`de
30 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 08:32
0
1820
0
AA aa
BİNDAV tarafından 2008 yılında başlatılan 'Sevgi Köprüsü' projesi bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında sevgi elçileri ismi verilen 50 kişilik öğrenci kafilesi, İstanbul Üsküdar'dan Bingöl'e geldiler. 50 kişilik öğrenci kafilesi Bingöl'ü gezdikten sonra Elazığ ve Tunceli'yi gezmek üzere yola çıkacaklar.

Dün Bingöl'e varan Sevgi Köprüsü'nün 5'inci köprüsü Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) ve Sevgi Köprüsü Gönüllüleri adına basın açıklamasını yapan Yunus Fırat Aydın, bölgedeki hareketliliğin doruk noktaya çıktığı günlerde, kimilerince "en tehlikeli" olarak nitelendirilen bu illere yapılacak olan ziyaretlerin gayet manidar olacağını ve 70 milyon'a çok açık mesajlar vereceğini düşündüklerini söyleyerek, “Amacımız; kini, nefreti, husumeti ortadan kaldırıp, görüşmeyi, konuşmayı, uzlaşmayı ve sevgiyi tesis etmektir. Onun için inadına sevgi diyoruz. Tehditle, şiddetle, susturmakla hiçbir başarının elde edilmediği görüldü. Biz Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde bir araya gelen üniversite öğrencileri olarak  anlatılan silahların olabildiğince ateş aldığı, kinin, nefretin, husumetin doruğa ulaştığı bir dönemde, kalem tutan ellerimizi ve sevgi dolu yüreğimizle Bingöl'e vardık. Elazığ ve Tunceli'ye de gideceğiz. Gencecik Ceylanların serseri kurşunlara hedef olmadan dolaşabildiği, henüz gelin olmuş Pınarların evlerinin balkonunda rahatça oturabildiği bir memleket için, yağız delikanlıların evlerine tabutlarla dönmediği, annelerin gözyaşlarının dindiği, kardeş kavgasının nihayete erdiği bir memleket için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
02.02.2026
01:50
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK'dan kredi kartı limitlerine yapılan düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75'inin karardan etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada düzenleme ile beraber limit artırımı için artık maaş bordrosu isteneceği belirtildi.
02.02.2026
01:49
Vali Çelik`ten İkinci Dönem Mesajı:
Vali Çelik'ten İkinci Dönem Mesajı: 'Geleceğimizi Eğitimle İnşa Ediyoruz'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı ve sağlık temennisinde bulundu.
02.02.2026
01:48
DEM Parti`den Belediyeye Kar Tepkisi:
DEM Parti'den Belediyeye Kar Tepkisi: 'Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi'
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediyenin yetersiz kaldığını savunarak, özellikle ara sokaklarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
02.02.2026
01:47
Yüzen Adalar`da kartpostallık manzara
Yüzen Adalar'da kartpostallık manzara
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yer alan Yüzen Adalar, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi.
02.02.2026
01:46
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın