KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Sevgi köprüsü ile doğu-batı kardeşliği

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören bir gurup öğrenci, Doğu ile Batı arasında kardeşlik köprüsü kurmak için bir platform oluşturdu. Doğudaki il ve ilçelere gezi düzenleyen 40 kişilik öğrenci gurubu, gittikleri bölgede tarihi ve turistik yerleri gezerek bölge halkı ile diyalog kuruyor.

Sevgi köprüsü ile doğu-batı kardeşliği
12 TEMMUZ 2011 SALI 08:17
0
1957
0
AA aa

İstanbul'da faaliyet gösteren Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) tarafından Sevgi Köprüsü-2011 projesi kapsamında Bingöl'e gelen üniversite öğrencileri, yaptıkları gezi kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

 
BİNDAV tarafından 2008 yılında başlatılan ‘Sevgi Köprüsü‘ projesi bu yıl da devam ediyor. Platform üyeleri, amaçlarının bölgenin nabzını yerine tutmak olarak açıklıyor. Bu kapsamda Bingöl'e gelen öğrenciler, bir dizi gezi ve inceleme fırsatı buldu.
 
Pazar günü saat 19.30'da Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Bingöl Belediyesi'nin geziye katlan öğrenciler için verdiği yemeğe; Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Eski Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demir ve ‘Sevgi Köprüsü‘ projesi kapsamında Bingöl'e gelen 40 öğrenci katıldı.
 
Bingöl'de öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Serdar Atalay, ‘Sevgi Köprüsü' projesinin organizasyonunu sağladıkları için Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Gönülleri birleştirme adına güzel şeyler yapıldığı kanaatindeyim. BİNDAV tarafından organize edilen bu geleneğin sürekli bir hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Sevgi Köprüsü Projesinin çok güzel bir organizasyon olduğunu dile getiren Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, “Organizasyonu gerçekleştirenlere çok çok teşekkür ediyorum. Sevgi Köprüsü Projesi inşallah gelenek haline gelir. Hep şundan şikayet ediyoruz. Medyada bu bölgenin imajı ile gerçek durumu arasında ciddi bir farklılık var. Ama bunu böyle lafla anlatarak anlaşılır kılmak mümkün değil. Gerçeğe elimizle dokununca gerçeğin ne olduğunu anlayabiliyoruz. Sizlerinde kendi şehirlerinizde ve bölgelerinizde bu gördüklerinizi anlatmanız bana göre en önemli girişim olacak. Bu bölge ile ilgili imajın değişmesi için, bu bölgenin gerçek ve olduğu gibi ne fazla ne de eksik olduğu gibi tanıtılması açısından sizin bilgi ve tecrübeleriniz çok önemli” diye konuştu.
 
Sosyal Destek Projesi (SODES) programı kapsamında Doğu- Batı arasında köprü oluşturmak için projeler yapıldığını hatırlatan Bakan Yılmaz, “Farklı ve ortak noktalarımızı aynı anda söylememiz lazım. Ortak birçok değerimiz var. Diğer taraftan dili, dini, mezhebi olarak farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüyoruz. Önemli olan ortaklıklarımızı, tercihlerimizi evrensel vatandaşlıkla birleştirmektir” şeklinde konuştu.
 
BİNDAV Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Arpacık amaçlarını şu sözlerle dile getirdi: “Toplumsal barışın sağlanması adına 'neler yapabiliriz' diye elimizi taşın altına sokmamız gerektiğini fark ettik ve bu farkındalık sayesinde buradayız. Kesinlikle hiçbir yere bağlılığımız yok. Bu tamamen sevgi ikliminde buluşan arkadaşlarımızın bir araya gelerek organize ettikleri bir gezi. Bizler doğu'nun cahiliyiz. Hakikaten Türkiye, Doğu'nun cahili. Medyada molotof kokteylleri ile sivil itaatsizlik eylemleri ile sürekli şiddetle, kaosla, yakmayla, yıkmayla bilinen Doğu aslında doğu değil. Medyanın oluşturduğu bir dünya. Bizim Doğumuz bu değil. Ben Bingöllüyüm. Batıda yetişmiş arkadaşlarımızla bölgenin nabzını yerinde tutmak için yanınıza geldik” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından soru cevap faslına geçildi. Program sonunda Sevgi Köprüsü Projesi kapsamında Bingöl gelen 40 öğrenci Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, programın ardından Ankara'ya gitmek üzere Elazığ'a hareket etti.
 
BİNDAV Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Arpacık, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Serdar Atalay'a tablo hediye etti.
 
Platform üyeleri 7 günlük gezi programında Şanlıurfa, Mardin, Batman (Hasankeyf), Bitlis, Van ve Bingöl'ü yakından tanıma fırsatı buldu.
 
Sevgi Köprüsü Projesi kapsamında 7 günlük gezi programı Bingöl'e yapılan ziyaretin ardından son buldu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın