KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Sevk çilesi ölümle sonuçlandı

Sağlık alanında gündemden düşmeyen Bingöl’de, yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi yokluğuyla dışarıya sevk edilen 4 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Meclise soru önergesi veren Özsoy, “İlimizde yaşanılan can kayıplarını önlemek için, sağlık kurumlarında yaşanılan ekipman, lojistik, personel eksiklikler bir an önce tamamlanmalıdır” dedi.

Sevk çilesi ölümle sonuçlandı
22 ŞUBAT 2016 PAZARTESİ 21:51
0
2075
1
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

Sorularının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Özsoy, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde erişkin yoğun bakım ünitesi olmadığından dolayı 4 yaşındaki çocuğun sevk edildiği hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

Özsoy, “Konuşma ve işitme engelli ağır hasta Hazal Kişin (4) 10 Ocak 2016 tarihinde soğuk havale geçirdiği gerekçesiyle Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hastanede yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi olmadığı için hastanın yoğun bakım ünitesi olan çevre il hastanelerine yapılması gereken sevki, çevre il hastanelerinde yer olmadığı yönünde gelen cevaplar neticesinde uzun süre yapılamamış ve hastanın durumu gittikçe ağırlaşmıştır. 11 Ocak 2016 tarihinde, ailesinin kendi imkânlarıyla götürdüğü Malatya'da yoğun bakım ünitesine alınan Hazal KİŞİN (4) , burada bir gece tutulduktan sonra, ara yoğun bakım ünitesine alınmış ve 17 Ocak 2016 tarihinde vefat etmiştir. İlimizdeki sağlık kurumlarının eksikliklerinden dolayı oldukça sık gerçekleşen bu ve benzeri ölümler kamuoyunda da büyük yer tutmaktadır. Anayasa'nın 56. Maddesine göre, ‘Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi arttırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet, bu görevini kamu ve özel kesimlerdeki sağlık ve sosyal kurumlardan yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir.' Bu doğrultuda vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda hizmet alabilmeleri ve ilimizde yaşanılan can kayıplarını önlemek için, sağlık kurumlarında yaşanılan ekipman, lojistik, personel eksiklikler bir an önce tamamlanmalıdır” dedi.

Özsoy, şu sorularının cevaplandırılma

Bu bağlamda;sını istedi;

1) Bakanlığınız, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi eksikliğinden dolayı hayatını kaybeden Hazal KİŞİN(4)'in durumundan haberdar mıdır?

2) Yaşanılan olaydan dolayı ilgili kurum ve kişiler hakkında herhangi bir idari ve hukuki soruşturma başlatılmış mıdır? Eğer başlatılmışsa ne aşamadadır?

3) Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanan yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi eksikliğini gidermek üzere bakanlığınız tarafından yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Var ise ne aşamadadır?

4) Yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi eksikliğinden dolayı farklı illere gerçekleşen sevklerde yer bulunamadığı gerekçesi ile yaşanan ihmallere ilişkin bakanlığınız tarafından sürdürülen idari ve hukuki çalışmalar nelerdir?

5) Bingöl Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesinde var olan ekipman, lojistik ve personel eksikliklerinin tamamlanması için yapmış olduğunuz çalışmalar nelerdir?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kemal YALANCI (@Misafir_19472)
23 Şubat 2016 Salı 16:51
Bingöl'de bedel ödeyen binlerce HDP'liye küfredercesine ABD'den getirtilen bu vekilin dediği gibi 56. Madde gereğince devlet beden sağlığını korumak zorundadır. Bu hatırlatması üzerine HDP'li vekil, SUR vb yerlerde terör örgütü PKK'nın kazdığı çıkurları kapatmak için devletin PKK'ya yaptığı operasyonları haklı görmektedir.
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın