KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Şeyh said camii için bakandan destek istediler

Kendilerine ‘Şeyh Said’in Torunları Oluşumu’ ismini veren bir grup, Şeyh Said adıyla inşa edilecek camii için Bakan Yılmaz’dan destek istediler.

Şeyh said camii için bakandan destek istediler
11 KASIM 2013 PAZARTESİ 04:22
0
1999
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan Şeyh Said'e iade-i itibar için Meclis çalışması isteyen ve Bingöl'de adına bir Camii yapılması için yer tahsisinde destek isteyen oluşum temsilcilerinden Veysel Canlı, taleplerinin olumlu karşılanmasını ümit ettiklerini söyledi.

Şeyh Said'in adının yaşatılması ve korunması amacıyla Yeni Mahalle Yavuz Selim Caddesi'nin Şeyh Said Caddesi olarak değiştirilmesi talebi doğrultusunda 07 Ağustos 2011 tarihinde imza kampanyası başlattıklarını belirterek: “Söz konusu kampanya Yeni Mahalle girişi- Beşyol civarında kurulan bir stantla 2 bin imzaya ulaştı. Sadece belli bir noktada bile kamuoyunun dikkatini çekmesi ve talebin yoğun bir ilgi görmesi bölge halkının Şeyh Said adına olan inanç ve sevgisini göstermekte ve Şeyh Said adının korunması ve yaşatılması talebinin bir kitle talebi olduğunu gözler önüne sermektedir” dedi.

Topladıkları imzalara rağmen girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ifade eden Canlı: “Şeyh Said'in Torunları Oluşumu olarak bölge halkı için saygın ve önemli bir kişilik olan Şeyh Said'in (yasal düzenlemeler gereği) TBMM kararı ile arının iade edilmesi ve Bingöl ilinde herhangi bir cadde, mahalle, okul vs. üzerinde adının yaşatılması için gerekli Meclis çalışmasının yapılmasını istemekteyiz. Bu konuda oluşum olarak üzerimize düşen hiçbir görevi yapmaktan kaçınmayacağımızı özellikle belirtir talebimiz ile ilgili yapacağınızdan emin olduğumuz çalışmalarınız için şimdiden teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın