KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Şeyh said için iade-i itibar talebi

Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyetlerini yürüten GENÇ-DER, düzenlediği kitlesel basın açıklaması ile Şeyh Said için iade-i itibar talebinde bulundu.

Şeyh said için iade-i itibar talebi
01 TEMMUZ 2013 PAZARTESİ 05:07
0
1628
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyetlerini yürüten Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği(GENÇ-DER), düzenlediği kitlesel basın açıklaması ile Şeyh Said için iade-i itibar talebinde bulundu.

Kitlesel basın açıklaması Cuma namazı çıkışında Cumhuriyet Mahallesi Dörtyol Genç minibüs durağında yapıldı. Tarihte hep Şeyh Said ile anılan Daraheni'de (Genç) yapılan basın açıklamasına halk yoğun ilgi gösterdi.

Basın açıklamasını öncesi bir açıklama yapan Genç-Der Başkanı Ahmet Cana: “Bizler bugün burada bir basın açıklaması ile Darahêni halkı adına Şeyh Said için iade-i itibar talebinde bulunacağız. Ve mezarının nerede olduğunun açıklamasını talep edeceğiz. Bu talebimiz karşılık bulur ya da bulmaz onu bilemeyiz ama şunu çok iyi biliyoruz ameller niyetlere göredir. Ve bizler bu sorumluluğumuzu yerine getirerek vicdanen rahat olacağız" dedi.

Genç-Der adına yapılan basın açıklamasını Genç-Der üyesi Bilal Ortak okudu.

Ortak, Kurtuluş Savaşı'nda, Türkiye'deki Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap, Zaza tüm Müslüman halkın tevhit bayrağı altında aynı safta birlikte savaştığı ve yan yana şehit düştükleri belirtilerek şöyle devam etti:

"Sonradan zamanın idarecilerinin batı sevdası sebebiyle insanlar arasında ayrımcılık sokuldu ve Kur'an-ı Kerim yakama, Camileri ahıra çevirme, Türkçe ezan okutma şeklinde beliren İslam düşmanlığı oluştu. Bu ayrımcılık ve İslam düşmanlığı karşısında direnen duyarlı ve Müslüman halk en ağır şekilde cezalandı. Şehirler köyler basıldı, evler yakıldı. Pek çok kişi sürgün edildi. Müslüman bölge halkının gönülden sevdiği kişiler hain ilan edilip darağaçlarına çekildi. Mezarları dahi halktan gizlendi. Sonuç olarak devlet geçmişiyle yüzleşmeli ve suçunu kabul etmelidir. Halktan özür dilemeli ve mağduriyetleri gidermelidir. Halkın dini ve dili ile barışılmalı, Müslüman halkın inancı ve etnik kimliği üzerindeki yasaklar ve kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Şeyh Said ve arkadaşlarının hain ve isyancı olarak tanıtılmasından vazgeçilmeli, saygınlıkları korunmalıdır." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın