KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Şeyh said'in oğlu vefat etti

Cumhuriyetin ilk yıllarında çıkarılan Kürt isyanının lideri Şeyh Said'in hayatta olan tek oğlu 93 yaşındaki Ahmet Fırat, solunum yetmezliğinden tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Şeyh said`in oğlu vefat etti
16 OCAK 2015 CUMA 01:59
0
3405
1
AA aa

 Erzurum'un Tekman ve Hınıs ilçelerinde cumhuriyetin ilk yıllarında meydana gelen isyanın lideri Şeyh Said'in oğlu Ahmet Fırat, solunum yetmezliğinden dolayı kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün sabah saatlerinde doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı.

BDP'den Hınıs Belediye Başkanı seçilen Hasan Basri Fırat'ın babası olan Ahmet Fırat'ın cenazesi, yaşamını sürdürdüğü Hınıs'ın Kolhisar Köyüne götürüldü. Fırat'ın cenazesi, Kolhisar'da toprağa verildi.

Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Kolhisar Köyünde dünyaya gelen Şeyh Said, 1925'te Doğu Anadolu'da çıkan ayaklanmanın lideri olduğu gerekçesiyle idam edilmişti. Şeyh Said'in 5 kızı 6 oğlu olduğunu anımsatan torunlarından Erzurum eski Milletvekili Abdulillah Fırat: “Ahmet Fırat, dedemiz Şeyh Said'in 11 çocuğundan tek hayatta olanıydı. Hınıs'ın Kolhisar Köyünde yaşıyordu. Dindardı, mütevazi bir insandı. Babası Şeyh Said'i 1 yaşındayken kaybetti, yani hiç görmedi. İyi bir hattattı. Sürgün yıllarında çok iyi yüzme öğrenmişti. Spor yapsaydı belki de yüzmede dünya şampiyonu olurdu. Amcamın 4 kız 3 oğlan toplam 7 çocuğu var. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Zaza İslam (@Misafir_18377)
16 Ocak 2015 Cuma 14:40
Allah gani gani rahmet eylesin. fakat şeyh saidin davası kürt davası değil islam davasıydı, şeyh said kürt değil zaza idi, şeyh saide en büyük destek yine zazalardan gelmiştir. şeyh saidle birlikte asılan alimlerin yanılmıyorsam tümü zazadır. bu bir zaza islam kıyamıdır. lütfen gerçek tarihimizi çarpıtmayın. amaç sadece ve sadece Allah rızası içindir. şeyh saidin bir torunu bdp den milletvekili olmuş diye bu davanın realitesini görmemezlikten gelemezsiniz..
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın