KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Sezer: atma recep, din kardeşiyiz

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP'yi yüzde 40'larda gösteren anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sezer, "Ben de diyorum ki ‘Atma Recep, din kardeşiyiz.' Sayın Başbakan kendini darı ambarında görüyor” dedi.

Sezer: atma recep, din kardeşiyiz
08 TEMMUZ 2007 PAZAR 15:00
0
1499
0
AA aa
Coşkun YAMAN'ın haberi

Sezer, “Bu anketleri kendileri yaptırıyorlar. Başbakan, uçakta giderken, gazetecilere, ‘Aaa bak şöyle bir araştırma var' diyerek, sözde araştırma sonuçlarını açıklıyor. Ben de diyorum ki ‘Atma Recep, din kardeşiyiz.' Sayın Başbakan kendini darı ambarında görüyor” dedi.
CHP Balıkesir birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı ve DSP İl Başkanı Ahmet Aydoğdu ile Otel Basri'de basın toplantısı düzenleyen Sezer, AKP'yi yüzde 40'larda gösteren anketlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Sezer, “Bu anketleri kendileri yaptırıyorlar. Başbakan, uçakta giderken, gazetecilere, ‘Aaa bak şöyle bir araştırma var' diyerek, sözde araştırma sonuçlarını açıklıyor. Ben de diyorum ki, ‘Atma Recep, din kardeşiyiz.' Sayın Başbakan kendini darı ambarında görüyor” dedi. Bu anketlerin halkı yönlendirmeyi amaçladığını belirten Sezer,“Anketlerde, algılama tekniği açısından birazcık gerçeklik de var. Büyük gözükene meyledebilecek kesimlerin desteğini almak için bunu yapıyorlar. ‘Bu çok alıyormuş, hadi biz de ona verelim' diyebileceklerin oyunu almaya çalışıyorlar. Ancak, millet bunlardan çok çekti, ne yapacağını bilir. O sahte anketlere falan kanmaz” diye konuştu.

‘BAŞBAKAN SANDIKTA MAĞDUR OLACAK'

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişi eleştirerek, mazlumu oynayarak yeniden iktidar olmaya çalıştığını belirten Sezer, şunları söyledi:

“Türkiye'de bir mazlum var, bir mağdur var. Ama o mağdur, herhalde 4.5 yıldır, çiftçiyi, köylüyü, esnafı, emekliyi, girişimciyi inim inim inleten bugünkü hükümet ya da başbakan değil, o inim inim inleyen vatandaşlarımızdır. Tabii mağdur olan vatandaşlarımızda herhalde sandıkta kimi mağdur edeceklerini çok iyi bilirler.”

‘KOALİSYONLARDAN KORKMAMAK GEREK'

Sezer yeni dönemde AKP'nin azınlıkta kaldığı, iktidar olamayacağı bir parlamento oluşacağını, CHP'nin öncülüğünde yeni bir hükümet kurulacağını söyledi. Sezer, CHP'nin MHP ile bir hükümet kurup kurmayacağı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“MHP ile hükümet kurmuştuk. O hükümet Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını yapan hükümet oldu. Ancak kendimizi anlatamadık. ‘Irak'a giremezsiniz' ve ‘Kıbrıs'ı vermeyiz kardeşim' demenin bedelini ödedik. İş güvencesini çıkartmanın, çalışanın yanında olmamızın, üretimin önünü açmamızın bedelini ödedik. Merkez Bankası'nı özerkleştirip, bankacılık sistemini hortumlanamaz hale getirmemizin bedelini ödedik. Ama hep Türkiye'nin yararına işler yaptık. İşte o, bir koalisyon hükümetiydi. O koalisyon hükümetinde, DSP ve MHP vardı. Geçmişte kahvelerini ayıran toplum yerine, farklı görüşleri de olsa birbirini anlamaya çalışan ve diyalog kuran bir siyaset anlayışını getirdik. Onun için, koalisyonlardan korkmamak lazım. Koalisyonlar uzlaşıyı getirmesi açısından dönem dönem çok yararlı işlerde yapabilirler. AKP'nin 360 küsur milletvekili vardı, nerdeyse Anayasa'yı değiştirecek sayıda milletvekili vardı ama cumhurbaşkanını seçemedi, Türkiye'yi gerdi. CHP ya da MHP adına konuşmak bana düşmez ama koalisyon neden olmasın? Tabii ki olabilir.”

DSP lideri Sezer, CHP Balıkesir milletvekili adayı Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı gibi DSP kontenjanından meclise girecek isimlerinde yeni dönemde dinamizmin ve uzlaşının da öncüsü olacağını vurguladı.

‘İP TARTIŞMALARI ÇOCUKÇA'

AKP ile MHP liderleri arasındaki teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın asılmasıyla ilgili tartışmaları üzülerek izlediğini belirten Sezer, “Türkiye'de terörü nasıl önleyeceğimizi, bütünlüğümüzü nasıl pekiştireceğimizi, yoksulluğu, açlığı nasıl yeneceğimizi, Türkiye'nin zenginleşmesini nasıl sağlayacağımızı konuşmamız gerekirken, kimse kusura bakmasın, ‘Sen asamadın, ben asarım' diye, çocukça bir tartışma yapıyoruz. Bir terörist, çocuk katili tıkılmış hapiste yatıyor. O'nu assan ne olur, asmasan ne olur? Önümüze bakalım, terörü önleyelim, ülkemizi kalkındıralım. ‘Benim babam senin babanı döver' tartışması yapılıyor. Biri de çıkar, ‘Babam, ikinizin babasını da döver' der ama bu artık çok çocukça ve Türkiye'nin hak etmediği bir siyaset anlayışı” dedi.

Öcalan'ın asılmamasının ve İmralı'da tutulmasının Türkiye'nin güvenliği açısından da doğru olduğunu vurgulayan Sezer şunları söyledi:
“Devlet gibi devletler, birisini asarak herhalde yaşayamaz. Ya da ‘birini astı' diye kahraman olmaz. Asılmaması doğrudur ama ömür boyu cezasını çekecek şekilde hapiste kalması ikinci doğrudur. Asıldığında karşımıza gelecek bir yığın sorunla uğraşmak yerine, içimizdeki sorunları çözecek adımları atmak durumundayız. 1999'da DSP iktidarı ile terör bitti. 2002'de AKP'ye sıfır terörlü bir ülke teslim ettik. İktidarımızda terör konuşulmadı. İple, senin babanı döverle falan terör bitmiyor. Terör kararlı, yürekli, bilinçli, bilgili olmakla, devlet adamı gibi davranmakla bitiyor” diye konuştu.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın