KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Sezer: atma recep, din kardeşiyiz

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP'yi yüzde 40'larda gösteren anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sezer, "Ben de diyorum ki ‘Atma Recep, din kardeşiyiz.' Sayın Başbakan kendini darı ambarında görüyor” dedi.

Sezer: atma recep, din kardeşiyiz
08 TEMMUZ 2007 PAZAR 15:00
0
1461
0
AA aa
Coşkun YAMAN'ın haberi

Sezer, “Bu anketleri kendileri yaptırıyorlar. Başbakan, uçakta giderken, gazetecilere, ‘Aaa bak şöyle bir araştırma var' diyerek, sözde araştırma sonuçlarını açıklıyor. Ben de diyorum ki ‘Atma Recep, din kardeşiyiz.' Sayın Başbakan kendini darı ambarında görüyor” dedi.
CHP Balıkesir birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı ve DSP İl Başkanı Ahmet Aydoğdu ile Otel Basri'de basın toplantısı düzenleyen Sezer, AKP'yi yüzde 40'larda gösteren anketlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Sezer, “Bu anketleri kendileri yaptırıyorlar. Başbakan, uçakta giderken, gazetecilere, ‘Aaa bak şöyle bir araştırma var' diyerek, sözde araştırma sonuçlarını açıklıyor. Ben de diyorum ki, ‘Atma Recep, din kardeşiyiz.' Sayın Başbakan kendini darı ambarında görüyor” dedi. Bu anketlerin halkı yönlendirmeyi amaçladığını belirten Sezer,“Anketlerde, algılama tekniği açısından birazcık gerçeklik de var. Büyük gözükene meyledebilecek kesimlerin desteğini almak için bunu yapıyorlar. ‘Bu çok alıyormuş, hadi biz de ona verelim' diyebileceklerin oyunu almaya çalışıyorlar. Ancak, millet bunlardan çok çekti, ne yapacağını bilir. O sahte anketlere falan kanmaz” diye konuştu.

‘BAŞBAKAN SANDIKTA MAĞDUR OLACAK'

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişi eleştirerek, mazlumu oynayarak yeniden iktidar olmaya çalıştığını belirten Sezer, şunları söyledi:

“Türkiye'de bir mazlum var, bir mağdur var. Ama o mağdur, herhalde 4.5 yıldır, çiftçiyi, köylüyü, esnafı, emekliyi, girişimciyi inim inim inleten bugünkü hükümet ya da başbakan değil, o inim inim inleyen vatandaşlarımızdır. Tabii mağdur olan vatandaşlarımızda herhalde sandıkta kimi mağdur edeceklerini çok iyi bilirler.”

‘KOALİSYONLARDAN KORKMAMAK GEREK'

Sezer yeni dönemde AKP'nin azınlıkta kaldığı, iktidar olamayacağı bir parlamento oluşacağını, CHP'nin öncülüğünde yeni bir hükümet kurulacağını söyledi. Sezer, CHP'nin MHP ile bir hükümet kurup kurmayacağı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“MHP ile hükümet kurmuştuk. O hükümet Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını yapan hükümet oldu. Ancak kendimizi anlatamadık. ‘Irak'a giremezsiniz' ve ‘Kıbrıs'ı vermeyiz kardeşim' demenin bedelini ödedik. İş güvencesini çıkartmanın, çalışanın yanında olmamızın, üretimin önünü açmamızın bedelini ödedik. Merkez Bankası'nı özerkleştirip, bankacılık sistemini hortumlanamaz hale getirmemizin bedelini ödedik. Ama hep Türkiye'nin yararına işler yaptık. İşte o, bir koalisyon hükümetiydi. O koalisyon hükümetinde, DSP ve MHP vardı. Geçmişte kahvelerini ayıran toplum yerine, farklı görüşleri de olsa birbirini anlamaya çalışan ve diyalog kuran bir siyaset anlayışını getirdik. Onun için, koalisyonlardan korkmamak lazım. Koalisyonlar uzlaşıyı getirmesi açısından dönem dönem çok yararlı işlerde yapabilirler. AKP'nin 360 küsur milletvekili vardı, nerdeyse Anayasa'yı değiştirecek sayıda milletvekili vardı ama cumhurbaşkanını seçemedi, Türkiye'yi gerdi. CHP ya da MHP adına konuşmak bana düşmez ama koalisyon neden olmasın? Tabii ki olabilir.”

DSP lideri Sezer, CHP Balıkesir milletvekili adayı Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı gibi DSP kontenjanından meclise girecek isimlerinde yeni dönemde dinamizmin ve uzlaşının da öncüsü olacağını vurguladı.

‘İP TARTIŞMALARI ÇOCUKÇA'

AKP ile MHP liderleri arasındaki teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın asılmasıyla ilgili tartışmaları üzülerek izlediğini belirten Sezer, “Türkiye'de terörü nasıl önleyeceğimizi, bütünlüğümüzü nasıl pekiştireceğimizi, yoksulluğu, açlığı nasıl yeneceğimizi, Türkiye'nin zenginleşmesini nasıl sağlayacağımızı konuşmamız gerekirken, kimse kusura bakmasın, ‘Sen asamadın, ben asarım' diye, çocukça bir tartışma yapıyoruz. Bir terörist, çocuk katili tıkılmış hapiste yatıyor. O'nu assan ne olur, asmasan ne olur? Önümüze bakalım, terörü önleyelim, ülkemizi kalkındıralım. ‘Benim babam senin babanı döver' tartışması yapılıyor. Biri de çıkar, ‘Babam, ikinizin babasını da döver' der ama bu artık çok çocukça ve Türkiye'nin hak etmediği bir siyaset anlayışı” dedi.

Öcalan'ın asılmamasının ve İmralı'da tutulmasının Türkiye'nin güvenliği açısından da doğru olduğunu vurgulayan Sezer şunları söyledi:
“Devlet gibi devletler, birisini asarak herhalde yaşayamaz. Ya da ‘birini astı' diye kahraman olmaz. Asılmaması doğrudur ama ömür boyu cezasını çekecek şekilde hapiste kalması ikinci doğrudur. Asıldığında karşımıza gelecek bir yığın sorunla uğraşmak yerine, içimizdeki sorunları çözecek adımları atmak durumundayız. 1999'da DSP iktidarı ile terör bitti. 2002'de AKP'ye sıfır terörlü bir ülke teslim ettik. İktidarımızda terör konuşulmadı. İple, senin babanı döverle falan terör bitmiyor. Terör kararlı, yürekli, bilinçli, bilgili olmakla, devlet adamı gibi davranmakla bitiyor” diye konuştu.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın