KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2026 Salı
°C

SGK başkanı açıkladı! O borçlar siliniyor

SGK Başkanı Bağlı, Genel Sağlık Sigortası'nda 6.4 milyon kişinin 8.5 milyar liralık borcunun silindiğini belirterek, gelir testine girmemiş kişilere çağrı yaptı: 2 Nisan'a kadar başvurun. Kişi başı gelir 676,5 liranın altındaysa borç silinecek

SGK başkanı açıkladı! O borçlar siliniyor
29 MART 2018 PERŞEMBE 08:49
0
2655
0
AA aa

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Genel Sağlık Sigortası'nda (GSS) gelir testi uyarısı yaptı. 

Türkiye'nin 1 Ocak 2012'de GSS'ye geçtiğini hatırlatan Bağlı, "GSS tüm dünyada sürekli güncellenen bir sistemdir. GSS sistemi bizde de elden geçirildi ve güncellendi. Paydaşlarımızın, sigortalılarımızın ve vatandaşlarımızın talepleri dinlenip değerlendirildikten sonra 6784 sayılı Kanun'la üçlü prim sisteminden tekli prim sistemine geçtik" dedi.

 

Yapılan son düzenleme ile vatandaşların düşük bir meblağ ile Genel Sağlık Sigortası kapsamına girdiğinin altınıçizen Başkan Bağlı, 6834 sayılı Kanun'la 6.4 milyon vatandaşın yaklaşık 8.5 milyar TL civarındaki borcunun silindiğini söyledi. GSS primlerini ödeme imkanı olmayanların 2 Nisan'a kadar en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek, gelir testini yapması gerektiğine dikkat çeken Bağlı, "Aile bireylerinin geliri, brüt asgari ücretin üçte biri oranında yani 676 lira civarında bir gelirin altında ise hiçbir şey yapmana gerek yok. Raporunu getir SGK'ya teslim et. Herhangi bir prim ödemene gerek yok. Bugüne kadar senin adına 1 Ocak 2012'den bu yana tahakkuk eden bütün borçlar silinecek" şeklinde konuştu. Bağlı, gelir testine giremeyen veya gelir testi sonucunca geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olanların ise 30 Nisan'a kadar SGK'ya müracaat etmeleri halindetahakkuk etmiş prim borçlarının tamamının 53 lira üzerinden yapılandırıldığını açıkladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın