KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2026 Salı
°C

SGK başkanı açıkladı! O borçlar siliniyor

SGK Başkanı Bağlı, Genel Sağlık Sigortası'nda 6.4 milyon kişinin 8.5 milyar liralık borcunun silindiğini belirterek, gelir testine girmemiş kişilere çağrı yaptı: 2 Nisan'a kadar başvurun. Kişi başı gelir 676,5 liranın altındaysa borç silinecek

SGK başkanı açıkladı! O borçlar siliniyor
29 MART 2018 PERŞEMBE 08:49
0
2502
0
AA aa

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Genel Sağlık Sigortası'nda (GSS) gelir testi uyarısı yaptı. 

Türkiye'nin 1 Ocak 2012'de GSS'ye geçtiğini hatırlatan Bağlı, "GSS tüm dünyada sürekli güncellenen bir sistemdir. GSS sistemi bizde de elden geçirildi ve güncellendi. Paydaşlarımızın, sigortalılarımızın ve vatandaşlarımızın talepleri dinlenip değerlendirildikten sonra 6784 sayılı Kanun'la üçlü prim sisteminden tekli prim sistemine geçtik" dedi.

 

Yapılan son düzenleme ile vatandaşların düşük bir meblağ ile Genel Sağlık Sigortası kapsamına girdiğinin altınıçizen Başkan Bağlı, 6834 sayılı Kanun'la 6.4 milyon vatandaşın yaklaşık 8.5 milyar TL civarındaki borcunun silindiğini söyledi. GSS primlerini ödeme imkanı olmayanların 2 Nisan'a kadar en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek, gelir testini yapması gerektiğine dikkat çeken Bağlı, "Aile bireylerinin geliri, brüt asgari ücretin üçte biri oranında yani 676 lira civarında bir gelirin altında ise hiçbir şey yapmana gerek yok. Raporunu getir SGK'ya teslim et. Herhangi bir prim ödemene gerek yok. Bugüne kadar senin adına 1 Ocak 2012'den bu yana tahakkuk eden bütün borçlar silinecek" şeklinde konuştu. Bağlı, gelir testine giremeyen veya gelir testi sonucunca geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olanların ise 30 Nisan'a kadar SGK'ya müracaat etmeleri halindetahakkuk etmiş prim borçlarının tamamının 53 lira üzerinden yapılandırıldığını açıkladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
17.03.2026
02:13
Ahırı sel bastı! Mahsur kalan 12 keçi kurtarıldı
Ahırı sel bastı! Mahsur kalan 12 keçi kurtarıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde etkili olan aşırı yağışların ardından bir ahırı sel bastı. Ahırda mahsur kalan 12 keçi, itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılarak güvenli alana alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın