KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mart 2026 Pazar
°C

Sgk'da borçlara yapılandırma imkânı

Sosyal Güvenlik Destek prim borcu olanların borçlarını yapılandırıyor. Kanun kapsamında peşin veya taksitlendirme imkânlarından yararlanmak isteyenler için son tarih 31 Mayıs 2013.

Sgk`da borçlara yapılandırma imkânı
07 MAYIS 2013 SALI 10:55
0
1444
0
AA aa

Bingöl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 6385 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun geçici 46.ıncı maddesi ile Sosyal Güvenlik Destek Prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muzaffer Çakar, imzasıyla yapılan açıklamada: “19. 01. 2013 tarihli ve 2853 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6385 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun geçici 46.ıncı maddesi ile Sosyal Güvenlik Destek Prim borçlarının yapılandırılması, geçici 47 maddesi ile 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi kapsamında çalışmaya başlayanlara yersiz ödemelerin yapılandırılması hususları düzenlenmiştir” denildi.

Son müracaat tarihinin 31 Mayıs 2013 olduğu belirtilen açıklamada şu görüş ve ifadeler yer aldı: “01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmeden önce iştirakçi veya sigortalı olup, Bu kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmasını gerektirir nitelikte çalışması bulunmaları nedeniyle sosyal güvenlik destek primi ödemesi gerekenlerin tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan borçlarını ve fer'ilerinin 31.05.2013 tarihine kadar Kurumumuza başvurarak peşin veya taksitlendirerek yapılandırma imkânlarından yararlanabileceklerdir. Öte yandan Kurumumuzdan emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine kapsamında çalışmaya başlayanların aylıklarının kesilmesi gerekirken aylıklarını kestirmeden almaya devam edenlere ödenen yersiz aylıkların da Kanun kapsamında peşin veya taksitlendirme imkânlarından yararlanmak isteyen sigortalılarımızın 31.05.2013 tarihine kadar Kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın