KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Shçek'lere üvey evlat muamelesi yapılıyor

Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları'nın (SHÇEK) ülke genelinde üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

Shçek`lere üvey evlat muamelesi yapılıyor
13 KASIM 2008 PERŞEMBE 10:05
0
1176
0
AA aa
Sosyal Hizmet Kurumları ve çalışanlarının, kamunun üvey kurumu muamelesi gördüğünü belirten Hant, olağanüstü güç şartlarda görev yapan SHÇEK çalışanlarının haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. İngiliz Düşesi Sarah Ferguson'un Sosyal Hizmet Çalışanlarını karalamaya yönelik hareket ettiğini de hatırlatan Hant, bu karalama kampanyasına karşı el birliğiyle hareket etmek gerektiğini kaydetti. Açıklamasında, Türkiye'nin AB üyeliğini engellemek  amacıyla kurum çalışanlarını karalamak isteyen bu kişinin, bu karalama kampanyasına karşı herkesimin destek sunması gerektiğini söyleyen Hant; sosyal hizmet çalışanlarının çok zor koşullarda, toplumun en problemli kesimlerine hizmet vermeye çalıştığını vurguladı. Hant: “Türkiye'yi karalamak amacıyla Sosyal Hizmet çalışanlarını seçen bir İngiliz'in uyandırmak istediği infial karşısında, medyamızın ve kamuoyunun daha dikkatli davranması gerektiğine inanıyoruz. Söz konusu görüntülerin ilgili bakanlık ve kurum yetkililerince yalanlanmıştır zaten. Kendi ailelerinin bile bakmakta güçlük çektiği bu engelli çocuklarımızla büyük bir özveriyle ilgilenen sosyal hizmet çalışanlarını karalamaya yönelik girişimler karşısında, medyanın ve kamuoyunun sosyal hizmet çalışanlarına sahip çıkması gerekiyor. Toplumun en problemli kesimlerinin korunması ve bakımı ile ilgilenen sosyal hizmet çalışanlarının, sunulan hizmetin ağırlığı ve risk faktörleri göz önünde bulundurulduğunda çok zor şartlarda görev yaptığının unutulmaması lazım.
Bu kurumun başbakanlığa bağlı diğer kurumlar arasında adeta üvey kurum muamelesi görüyor. Bu sorunu defalarca dile getirdik. SHÇEK çalışanlarının haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini şart olduğunu ifade ettik” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın