KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Shp yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan bir partidir

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) İl Başkanı Halil Tunca, partilerinin, yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan bir parti olduğunu söyledi.

Shp yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan bir partidir
14 NİSAN 2007 CUMARTESİ 08:47
0
1129
0
AA aa
SHP'nin amaçları, çalışma alanları ve programları hakkında görüşlerini aktaran İl Başkanı Halil Tunca, ‘Sıfır Yoksulluk' projesi hakkında da bir takım bilgiler verdi.
SHP'nin, kurulduğu günden bu yana program ve projeler üzerinden siyaset yapılmasını savunan bir parti olduğunu belirten Tunca, siyaseti bir laf yarışı olarak görmediklerini ve her soruna somut çözümlerle yaklaştıklarını vurguladı.
Türkiye'nin, bu duruma alışık olmadığını söyleyen Tunca; “Maalesef ülkemizde siyaset böyle yapılmıyor. Çünkü bu tür siyaset kolay bir iş değil. Emek istiyor, bilgi istiyor, kararlılık istiyor” dedi.
Yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan SHP'nin, siyaseti çözüm üretmek olarak gören ve her konu için proje hazırlayan bir parti olduğunun altını çizen Tunca, en önemli projelerinin, “sıfır yoksulluk” projesi olduğunu vurguladı.
Türkiye'de yoksulluğu, 2007–2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık sürede tümüyle yok etmeyi amaçlayan “sıfır yoksulluk” projesinin hiçbir gerekçe ile ertelenmeden, bir seçim dönemi içinde ortadan kaldıra bilecek düzeyde olduğunu ifade eden Tunca, projenin uygulanmasıyla birlikte 5'inci yılın sonunda Türkiye de yoksulluğun sıfırlanmış olacağını savundu.
Tunca, projenin amacını, “Türkiye'deki yoksulların yaşam koşullarını yükseltmek ve 18 milyon yoksul yurttaşımızın sayısını her yıl belli oranlarda azaltmak suretiyle yoksulluğu 5'inci yılın sonuna kadar sıfırlamaktır” sözleriyle açıkladı.
Sıfır yoksulluk bütçesi için herhangi bir yeni vergi salınması ya da mevcut vergi oranlarının arttırılmasına gerek duyulmayacağını ve planlanmayacağına dikkat çeken Tunca, şöyle devam etti.
 “Sıfır yoksulluk projesinin uygulamasıyla 2006'da 18 milyon olan yoksul sayısı; 2007 sonunda 17 milyon, 2008 sonunda 14 milyon, 2009 sonunda 10 milyon, 2010 sonunda 5 milyon kişiye düşecek, 2011 yılı sonunda sıfırlanacaktır.
Sıfır yoksulluk projesi, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri olan özgürlük, eşitlik ve dayanışma çerçevesinde, uzmanların ve partilerimizin katılımıyla hazırlandı. Parti meclisimiz tarafından onaylanarak, SHP'nin halkımıza taahhüdü haline getirildi. SHP hazırladığı projelerle nasıl bir Türkiye amaçladığını açıklıyor ve iktidara geldiğinde uygulanacağına söz veriyor”
 

 BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın