KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Shp yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan bir partidir

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) İl Başkanı Halil Tunca, partilerinin, yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan bir parti olduğunu söyledi.

Shp yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan bir partidir
14 NİSAN 2007 CUMARTESİ 08:47
0
1233
0
AA aa
SHP'nin amaçları, çalışma alanları ve programları hakkında görüşlerini aktaran İl Başkanı Halil Tunca, ‘Sıfır Yoksulluk' projesi hakkında da bir takım bilgiler verdi.
SHP'nin, kurulduğu günden bu yana program ve projeler üzerinden siyaset yapılmasını savunan bir parti olduğunu belirten Tunca, siyaseti bir laf yarışı olarak görmediklerini ve her soruna somut çözümlerle yaklaştıklarını vurguladı.
Türkiye'nin, bu duruma alışık olmadığını söyleyen Tunca; “Maalesef ülkemizde siyaset böyle yapılmıyor. Çünkü bu tür siyaset kolay bir iş değil. Emek istiyor, bilgi istiyor, kararlılık istiyor” dedi.
Yoksullar, işsizler ve emekçiler için siyaset yapan SHP'nin, siyaseti çözüm üretmek olarak gören ve her konu için proje hazırlayan bir parti olduğunun altını çizen Tunca, en önemli projelerinin, “sıfır yoksulluk” projesi olduğunu vurguladı.
Türkiye'de yoksulluğu, 2007–2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık sürede tümüyle yok etmeyi amaçlayan “sıfır yoksulluk” projesinin hiçbir gerekçe ile ertelenmeden, bir seçim dönemi içinde ortadan kaldıra bilecek düzeyde olduğunu ifade eden Tunca, projenin uygulanmasıyla birlikte 5'inci yılın sonunda Türkiye de yoksulluğun sıfırlanmış olacağını savundu.
Tunca, projenin amacını, “Türkiye'deki yoksulların yaşam koşullarını yükseltmek ve 18 milyon yoksul yurttaşımızın sayısını her yıl belli oranlarda azaltmak suretiyle yoksulluğu 5'inci yılın sonuna kadar sıfırlamaktır” sözleriyle açıkladı.
Sıfır yoksulluk bütçesi için herhangi bir yeni vergi salınması ya da mevcut vergi oranlarının arttırılmasına gerek duyulmayacağını ve planlanmayacağına dikkat çeken Tunca, şöyle devam etti.
 “Sıfır yoksulluk projesinin uygulamasıyla 2006'da 18 milyon olan yoksul sayısı; 2007 sonunda 17 milyon, 2008 sonunda 14 milyon, 2009 sonunda 10 milyon, 2010 sonunda 5 milyon kişiye düşecek, 2011 yılı sonunda sıfırlanacaktır.
Sıfır yoksulluk projesi, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri olan özgürlük, eşitlik ve dayanışma çerçevesinde, uzmanların ve partilerimizin katılımıyla hazırlandı. Parti meclisimiz tarafından onaylanarak, SHP'nin halkımıza taahhüdü haline getirildi. SHP hazırladığı projelerle nasıl bir Türkiye amaçladığını açıklıyor ve iktidara geldiğinde uygulanacağına söz veriyor”
 

 BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın