KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Sıcaklar bayram kazancını etkiliyor

Kurban bayramına sayılı günler kala esnaflar, artan hava sıcaklığının satışlarını etkilediğini söyledi.

Sıcaklar bayram kazancını etkiliyor
29 AĞUSTOS 2017 SALI 00:50
0
1868
0
AA aa

Bingöl'de Ramazan Bayramının ardından 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklarını, kurban bayramının yaklaşmasıyla düşmedi. Hava sıcaklığının düşmemesinden dolayı dert yanan esnaf, kurban bayramını kazancının hava sıcaklıkları nedeniyle yeterince olmadığını belirtti.

Kent merkezinde kuruyemiş ve bayram şekeri satarak geçimini sağlayan Ceyhan Önalan, Ramazan Bayramı'ndaki yoğunluğun bu bayram yaşanmadığını vurgulayarak, “İki yıldır Bingöl'de esnaflık yapıyorum. Bu bayram 10 günlük tatil araya girdiği için yoğunluk yok.  Ramazan bayramında havalar serin olduğu için yoğunluk, hareketlilik vardı ama kurban bayramına yakın hava sıcaklıkların düşmemesi işlerimizi etkiledi, pek hareketlilik yok” dedi.

“HAVA SICAKLIKLARI İŞİMİZİ DÜŞÜRDÜ”

Geçen yıl kırmızı ve beyaz et satışlarının daha iyi olduğunu söyleyen Hüseyin Çıkaray da hava sıcakları nedeniyle işlerinin düştüğünü belirterek, “15 yıldır kasabım. Geçen yıldaki bayramlar ile bu yılki bayramlar arasında çok fark var. Ramazan Bayramı serindi, işlerimiz yoğundu. Ramazan Bayramından sonra havaların ısınması ve kurban bayramına yakın hava sıcaklıklarının devam etmesi işimizi epey bir düşürdü.  Bir önce ki yıllara göre çok çok düşük işler. Havaların gün için sıcak olmasından dolayı insanlar dışarı çıkmıyor bundan dolayı işlerimiz çok düştü” diye konuştu.

Bugün ki sıcaklığın 35 dereceye yakın olduğunu belirten Bedirhan Beki ise, hava sıcaklarının kurban bayramını etkilediği belirterek, “Ramazan bayramındaki serinlik bu bayram yok. Havalar sıcak insanlar dışarı çıkamıyor. Kurban bayramına birkaç gün kaldı, umarım bu hava sıcaklığı düşer bizimde işlerimiz açılır” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın