KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Şiddet olaylarında hiçbir tedbir alınmıyor

Sağlıkta şiddetin hız kesmeden devam ettiğini belirten Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa: “Her gün sağlık çalışanı arkadaşlarımız görevleri başında şiddete uğruyor ve ne yazık ki zaman zaman ölümlerle dahi sonuçlanan bu şiddet olaylarında hiçbir tedbir alınmıyor” dedi.

Şiddet olaylarında hiçbir tedbir alınmıyor
18 TEMMUZ 2013 PERŞEMBE 02:50
0
1753
2
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, sağlıkta şiddet ile ilgili basın açıklaması yaparak, şiddet olaylarının hız kesmeden devam ettiğini ve bu olaylarla ilgili tedbirlerin alınmadığını söyledi.

Yapılan araştırmalara göre sağlık kurum ve kuruluşlarında her gün en az 21 şiddet vakası yaşandığını belirten Kızılboğa: “İlimizde hem Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde hem de Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanları ve sivil vatandaşlarımız darp edilmişlerdir. Kendilerine geçmiş olsun diyorum. Gecesini gündüzüne katarak çalışan, fedakârlıklarda bulunan sağlık çalışanlarının takdir edilmeleri gerekirken böylesine çirkin şiddet olaylarına maruz kalmaları kabul edilemezdir. Millete hizmet görevini ifa eden sağlık çalışanlarına her iki hastanemizde de uygulanan bu şiddeti kınıyor, yetkililerden sorumluların bir an önce tespit edilip, yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında güvenlik önlemlerinin yetersizliği olduğunu vurgulayan Kızılboğa: “Ne yazık ki çalışanların can güvenliği için yeteri kadar tedbirli davranılmaması bu konunun ihmal edilmesi nedeniyle, şiddet artarak devam etmektedir. Buradan bir kez daha yetkililerin dikkatini çekmek istiyor ve sağlık çalışanlara şiddete karşı önlem alın, çalışanlar rahat ve huzurlu bir şekilde hizmet üretsinler diyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak şiddete uğrayan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, şiddeti uygulayanları kınıyor ve artık şiddet son bulsun diyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
SİBEL BAZENCİR (@Misafir_14550)
18 Temmuz 2013 Perşembe 22:55
Şiddette uğrayan Sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz fakat yaşanan olaylara da tek taraflı bakmayalım diyorum bu olayları hak ediyorlar demek istemiyorum ama bu fedakar cefakar sağlık çalışanları herhalde uzayda yaşıyo çünkü Ben bu şehirde yaşıyorum ama bu olumlu özelliklere sahip sağlık çaışanları ile pek karşılaşamadım ne yazıkki bu Başkanı tebrik etmek lazım deyim yerindeyse bu İlde ve bu kadar soğuk bakılan bu Sağlık kuruluşu için yapılan çabayı taktir ediyorum.
benaholl (@Misafir_14525)
18 Temmuz 2013 Perşembe 15:39
sağlık çalışanlarına şiddeti elbette tasvip etmiyoruz ama bu açıklama ile ne demek istiyorsun sayın kızılboğa bütün sağlık çalışanına birer silah verelim olsun o zaman. bu iş profesyonel eğitim ile aşılır. unutmayın ki sizin müşteriniz hasta olan insanlar yani zaten psikolojisi dumura uğramış insanlar, eğitim müfredatınızı kontrol etmenizi içerisine hasta psikolojisi ve hasta insana yaklaşım gibi konuları yoksa eklettirmenizi tavsiye ederim. yoksa buralarda ahkam kesmekle olmuyor. anladın sen onu...
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın